Sari la conținut
Prima pagină » Blog » 19 țări în care nu există râuri

19 țări în care nu există râuri

  • de

19 țări din întreaga lume se află într-o situație unică, întrucât nu sunt străbătute de râuri. Râurile sunt un element important pentru umanitate, furnizând apă pentru agricultură și uz casnic, precum și pentru pescuit și alte activități. Chiar și în cele mai aride zone ale planetei, râurile sunt prezente, dar acest lucru nu este cazul pentru această serie de țări.

Unele dintre aceste țări sunt insule, prea mici sau prea plate pentru a permite curgerea apei. Altele se află în deșert, unde pot exista albii inundați în anumite perioade, dar nu se formează canale permanente. Țările fără râuri trebuie să găsească alte surse de apă, cum ar fi desalinizarea apei din mare sau colectarea apei de ploaie prin canale artificiale.

Prezența râurilor nu înseamnă însă acces la apă curată. În ultimele decenii, poluarea a afectat calitatea apei în majoritatea râurilor din America Latină, Africa și Asia. Acest lucru poate crește problemele de sănătate în viitor, astfel că țările fără râuri sunt ferite de acest pericol.

Printre aceste țări se numără Arabia Saudită, Bahamas, Bahrain, Kuweit, Malta, Qatar, Insulele Maldive și Statele Unite ale Emirates. Fiecare țară are propriile sale probleme legate de apă, precum epuizarea apelor subterane, deșertificarea sau poluarea mării, și trebuie să găsească soluții pentru a asigura accesul la apă curată.

Afla mai multe despre apa la urmatorul eveniment Terra Gloria, Cluj-Napoca, 21-22 martie 2023. Urmariti pagina oficiala de facebook Terra Gloria clic aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *