Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Care va fi impactul interdictiei din 2030 asupra masinilor pe benzina si diesel?

Care va fi impactul interdictiei din 2030 asupra masinilor pe benzina si diesel?

  • de

Toate mașinile și camioanele noi vândute în Uniunea Europeană începând cu 2035 nu ar trebui să producă emisii de CO2.
V-ați gândit o clipă să alegeți o mașină care să nu emită o cantitate mare de C02?
Pentru a-și atinge obiectivul de neutralitate climatică până în 2050, UE ia măsuri pentru a reduce emisiile de la mașini, deoarece transportul rutier reprezintă o cincime din emisiile de CO2. Anul trecut parlamentul a susținut propunerea Comisiei Europene de zero emisii de la mașinile și autoutilitarele noi până în 2035. Obiectivele intermediare de reducere a emisiilor pentru 2030 ar fi stabilite la 55% pentru mașini și 50% pentru camionete.

Când va fi interzisă vânzarea de mașini noi care emit CO2, inclusiv mașini pe benzină și diesel?
Începând din 2035, toate mașinile noi care apar pe piață nu pot emite CO2. Acest lucru este pentru a garanta că, până în 2050, sectorul transporturilor poate deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.
Ce tip de mașini cu emisii zero de CO2 vor conduce majoritatea oamenilor?
Tendința este în mare parte către vehicule electrice cu baterie, deoarece costul total de proprietate este mai mic decât alternativele. De exemplu, producția de hidrogen și e-combustibili obținute din electricitate și hidrogen și transformate în benzină sintetică este mai costisitoare, deoarece necesită multă energie electrică. Cu toate acestea, bateriile sunt grele, ceea ce înseamnă că unele mijloace de transport nu pot fi alimentate cu ușurință de baterii prin urmare hidrogenul sau e-combustibilii pot fi o soluție bună pentru nave, avioane sau vehicule grele.

Marea întrebare este dacă mașinile electrice vor fi accesibile?

Este mai eficient din punct de vedere al costurilor să se folosească vehicule cu motor electric, deoarece prețurile la electricitate sunt încă în prezent mai mici decât prețurile la benzină și necesită mai puțină întreținere. Așadar, odată achiziționat, costul total de proprietate al unei mașini cu baterie este același sau mai ieftin decât o mașină pe benzină sau diesel. Cu toate acestea, astăzi mașinile electrice sunt scumpe.

Noile reguli ar trebui să încurajeze mai multă concurență și să încurajeze producătorii să investească în cercetare și inovare în vehiculele electrice, ceea ce ar trebui să reducă prețul de achiziție.

Pe 21-22 martie 2023 organizam o conferinta la USAMV Cluj cu ocazia Zilei Mondiale a Apei si a Zilei Internationale a Padurilor. Urmariti pagina de facebook Terra Gloria pentru detalii. Inscrieri speakeri, whatsapp 0754.644.917

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *