Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Horticultura europeana este cunoscuta pentru varietatea sa de pomi fructiferi

Horticultura europeana este cunoscuta pentru varietatea sa de pomi fructiferi

Horticultura europeană este cunoscută pentru varietatea sa de pomi fructiferi. Acestea variază de la mere dulci și crocante la piersici zemoase și căpșuni aromate. Europa este un centru important pentru horticultură, datorită climei sale moderate și terenurilor fertile.

În Europa, pomicultura a fost practicată de secole, cu sute de soiuri diferite de pomi fructiferi dezvoltate în această regiune. În unele țări europene, cum ar fi Franța și Italia, pomicultura este o industrie importantă, cu ferme mari care produc o varietate de fructe, inclusiv mere, piersici, nectarine și prune.

Merele sunt una dintre cele mai populare fructe în Europa. Există peste 7.500 de soiuri diferite de mere cultivate în întreaga lume, dar cele mai populare soiuri de mere din Europa includ Gala, Golden Delicious, Granny Smith și Braeburn. Aceste mere sunt cunoscute pentru gustul lor dulce și crocant și pot fi găsite în aproape toate supermarketurile din Europa.

Piersicile sunt o altă fructă populară în Europa, cultivată în special în regiunile cu climat mai cald, cum ar fi Italia și Spania. Cele mai cunoscute soiuri de piersici din Europa includ Elberta, Hale, Redhaven și Suncrest. Acestea sunt apreciate pentru textura lor moale și gustul dulce și aromat.

Cireșele sunt o altă fructă populară cultivată în Europa, cu unele dintre cele mai bune soiuri provenind din Spania și Italia. Cele mai populare soiuri de cireșe din Europa includ Lapins, Regina și Van. Acestea sunt cunoscute pentru gustul lor dulce și zemos și pot fi găsite în piețe și supermarketuri din întreaga Europă.

Prunele sunt, de asemenea, o fructă populară în Europa, fiind cultivate în special în Franța, Germania și Italia. Cele mai populare soiuri de prune din Europa includ Bluefre, Stanley și Italian. Acestea sunt apreciate pentru gustul lor dulce și aroma lor intensă.

CRISPLANT Producător de material săditor pomicol certificat și atent selectat.

Crisplant este un producător de material săditor pomicol certificat cu o tradiție de peste 15 ani în domeniul multiplicări materialului săditor, astfel activitatea principală se bazează în special pe producerea de material săditor pomicol pentru intentarea de livezi (plantații pomicole), arbuști fructiferi și plante ornamentale.

Nu suntem unicii furnizori de material de înmulțire pentru livezi, însă suntem printre primii furnizori care oferă material săditor de cea mai buna calitate. Oferim asistență fiecărui beneficiar astfel încât plantele achiziționate să ofere rodul mult dorit, iar clienții noștri să fie satisfăcuți pe deplin. Depozit AIUD -ALBA, Str.Transilvaniei intrarea dinspre Cluj, Sunați-ne 0749.497.212 https://www.pepinieracrisplant.com/

Molière spunea ”Copacii care cresc încet, poartă cele mai bune fructe.”


Pomicultura europeană este cunoscută pentru varietatea sa de pomi fructiferi și fructe gustoase și aromate. Indiferent dacă ești în căutarea unor mere dulci și crocante sau a unor cireșe zemoase, Europa este o destinație minunată pentru a te bucura de fructele de sezon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *