O tradiție care se respectă cu sfințenie în toate casele din zona Ardealului este vopsirea ouălor. Se spune ca ouăle vopsite astăzi sunt bune de mâncat tot anul.
Înainte de fierbere, ouăle se învelesc într-un ciorap încărcat cu frunze și se fierb în apă cu coji de ceapă rosție. Vopseaua obținută din plante e un simbol al naturii renăscute, pe care o aducem, astfel, pe masă de Paște.

Ingredientele naturale au mai multe avantaje. In primul rând, lipsa chimicalelor. Tradiția vopselurilor naturale este transmisă din generație în generație.
Gospodinele aleg cele mai frumoase ouă din cuibarele păsărilor și merg cu ele direct la biserică, unde le sfințesc și le dau de pomană. Cele care rămân sunt așezate cu grijă într-un cos, până în noaptea de Înviere.
Tradiția spune că primele ouă să fie ciocnite de vârstnici sau ca primul ou colorat să fie îngropat în curte, ca să ferească gospodăria de grindina peste an.
