Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Consumul de fagure cu miere are numeroase beneficii pentru sanatate

Consumul de fagure cu miere are numeroase beneficii pentru sanatate

  • de

Fagurele cu miere polifloră este un aliment minunat și un remediu natural care are numeroase beneficii pentru sănătate. Acest produs apicol pur și complex este compus din miere, polen, propolis și ceară, nefiind supus niciunui tip de procesare. Fagurele cu miere este un amestec foarte bogat în substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele (A, B1, B2, B3, B5, B6, C, K), minerale (Fe, Ca, Mg, Bor) și enzime, toate acestea fiind absorbite ușor de către organism.

Consumul de fagure cu miere are numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi întărirea imunității, ameliorarea afecțiunilor respiratorii, combaterea afecțiunilor stomacale, îmbunătățirea sănătății cavității bucale și energizarea organismului, eliminând oboseala. Prin mestecarea fagurilor cu miere, acesta curăță dinții, dezinfectează cavitatea bucală și vindecă gingiile inflamate, fiind util în tratarea gingivitei și parodontozei.

Pe lângă aceste beneficii, fagurele cu miere este util și în tratarea afecțiunilor respiratorii, cum ar fi sinuzitele, bronșitele, rinitele și inflamația gâtului, ajutând la refacerea mucoasei aparatului respirator. De asemenea, acesta este un excelent tonic pentru copii, bătrâni, gravide sau persoanele aflate în perioada de recuperare după o boală sau operație. Fagurele cu miere calmează sistemul nervos, combate oboseala, astenia și nevrozele.

Fagurele cu miere este util și în tratarea afecțiunilor stomacale, cum ar fi ulcerul și aciditatea gastrică, datorită proprietăților sale benefice. Ceara fagurelui acționează ca un pansament gastric și va reduce senzația de arsură.

Pentru a beneficia de toate proprietățile sale benefice, se recomandă consumul unei lingurițe de fagure (aprox. 5-7g) de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, timp de cel puțin 6 săptămâni. Ceara rezultată se poate înghiți sau arunca, în funcție de preferințe.

Daca cunosti un producator de fagure cu miere te rugam sa contactezi echipa Terra Gloria pentru posibile colaborari si parteneriate. Terra Gloria este o organizatie non-profit care adună la un loc oameni și firme care vor să aibă o voce în problemele legate de mediu și agricultură poate fi un vehicul puternic pentru a promova schimbările pozitive în aceste domenii. Ne poti urmari activitatile pe facebook clic aici sau pe YouTube clic aici

Daca esti din Cluj si iti plac capsunii te invitam sa citesti acest articol clic aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *