Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Atelier de Permacultura la Oradea, 24-25 iunie 2023

Atelier de Permacultura la Oradea, 24-25 iunie 2023

  • de

Atelier de Permacultura la Oradea: Descoperă secretele grădinăritului în containere/ghivece

Parcul I.C. Brătianu din Oradea se pregătește să găzduiască primul atelier din seria proiectului permacultura, dedicat pasionaților de grădinărit. Evenimentul va avea loc în zilele de sâmbătă și duminică, 24 și 25 iunie 2023, între orele 10:00 și 15:00, și promite să ofere participanților o experiență de neuitat. Eveniment organizat de MA hub şi Peter Grosspersky.

Atelierul de două zile va fi axat pe grădinăritul în containere și ghivece, oferind participanților cunoștințe valoroase și sfaturi practice în acest domeniu. Printre subiectele abordate se numără identificarea plantelor potrivite pentru ghivece, tehnici de plantare și îngrijire adecvată a grădinii în ghivece și importanța plantelor care atrag albinele și alte polenizatoare, contribuind la susținerea biodiversității.

Unul dintre principiile de bază ale acestui atelier este utilizarea „plantelor companioane” pentru a menține grădina sănătoasă, fără a fi nevoie de utilizarea substanțelor chimice nocive pentru mediu. Participanții vor învăța cum să identifice aceste combinații benefice și să le aplicate în propriile grădini.

Atelierul va fi alcătuit dintr-o combinație echilibrată de tutoriale teoretice și activități practice de grădinărit. Pentru a asigura energie și prospețime în timpul celor două zile de atelier, organizatorii vor oferi un prânz ușor tuturor participanților.

Pentru a participa la atelier, se percepe o taxă de 375 lei, care include și plantele, solul necesar, precum și prânzul oferit în ambele zile. Participanții sunt rugați să-și aducă propriile unelte de mână de grădinărit și ghivecele. În cazul în care nu dispun de un set complet de unelte, organizatorii oferă posibilitatea de a achiziționa un set de calitate, la un cost suplimentar (detalii disponibile în formularul de înscriere). De asemenea, va fi disponibilă și o selecție de ghivece de vânzare.

Pentru cei care sunt încă nesiguri cu privire la pasiunea lor pentru grădinărit, organizatorii vor pune la dispoziție câteva unelte suplimentare, pentru a-i ajuta să-și clarifice această dilemă.

Înscrierile pentru atelier se fac prin completarea formularului disponibil la următorul link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSceH2p7ZMFI6uUyMWCJj0CmWPXdqdgPF01KR3qVccSqVxjYYA/viewform

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *