Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Reciclarea devine o monedă de schimb pentru intrarea gratuită în muzeele din Iași

Reciclarea devine o monedă de schimb pentru intrarea gratuită în muzeele din Iași

România se confruntă cu o rată de reciclare alarmant de scăzută în cadrul Uniunii Europene, conform datelor furnizate de Eurostat. Doar 11% din materialele reciclabile au fost depozitate în mod corespunzător acum doi ani, în timp ce Slovenia se apropia de un procent de 60%. În efortul de a încuraja reciclarea în rândul populației, autoritățile din Iași au implementat o campanie inovatoare care oferă intrarea gratuită în muzee în schimbul a cinci recipiente de plastic reciclate.

O oportunitate de a vizita muzeele în schimbul materialelor reciclabile:

Pentru a beneficia de un bilet verde, care asigură accesul gratuit într-un muzeu, participanții trebuie să aducă cinci materiale reciclabile. Acestea pot fi PET-uri, sticle, borcane sau doze de bere și suc. Muzeele precum Casa Dosoftei sau Muzeul Vasile Pogor s-au alăturat inițiativei și sunt pregătite să ofere acces gratuit celor care aduc astfel de obiecte valoroase pentru reciclare.

De asemenea, Casa Muzeelor din Iași permite vizitarea altor cinci instituții culturale în schimbul a 15 pet-uri sau sticle reciclate. Această inițiativă încurajează nu doar vizitatorii obișnuiți ai muzeelor, ci și tinerii care poate nu ar fi considerat opțiunea de a le explora. Campania este rezultatul unui parteneriat între autoritățile județene și mai multe instituții locale, demonstrând importanța colaborării în promovarea reciclării.

Impactul pozitiv al campaniei de reciclare în Iași:

Anul trecut, aproximativ 20 de mii de tone de deșeuri au fost aduse în stațiile de sortare din județul Iași, dintre care peste 10 mii de tone au fost direcționate către fabricile de reciclare. Campania, care se desfășoară în capitala Moldovei, reprezintă a doua ediție și va continua până pe 9 iunie. Succesul acestei inițiative arată că oamenii sunt receptivi la ideea de a fi recompensați pentru implicarea lor în protejarea mediului înconjurător prin intermediul reciclării.

Terra Gloria vă invită să participați la conferința „AgriTech – Agricultură Ecologică, Tehnologie și Irigare, Ediția I, Timișoara, 13 iunie”. Conferința va aduce împreună diverși speakeri din mediul academic, privat, ONG-uri, clustere și experți, precum și reprezentanți ai autorităților și administrației locale și centrale. Detalii si inscrieri https://www.facebook.com/events/619062903467140/

Sprijinirea Activității Terra Gloria: Terra Gloria este o organizație non-profit de încredere care se concentrează pe problemele legate de mediu și agricultură. Prin intermediul inițiativelor și proiectelor sale, Terra Gloria își propune să promoveze schimbări pozitive în aceste domenii critice. Putem susține activitatea acestui ONG valoros prin donații și sponsorizări, contribuind astfel la finanțarea proiectelor de impădurire și conservare a mediului. Donațiile pot fi efectuate către contul IBAN RO61BTRLRONCRT0669801601, deschis la Banca Transilvania. Prin implicarea noastră activă și sprijin financiar, putem fi parte a soluțiilor pentru problemele mediului și pentru construirea unui viitor durabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *