Sari la conținut
Prima pagină » Blog » CUM SĂ CAPTURĂM UN ROI DE ALBINE

CUM SĂ CAPTURĂM UN ROI DE ALBINE

  • de

Termenul „swarm” în limba engleză se referă la un roi de albine care pleacă într-o călătorie colectivă. Acesta este un fenomen natural în care o nouă regină se naște într-o colonie de albine și o parte din albinele lucrătoare părăsesc cu ea stupul original pentru a forma un nou stup. Roiurile de albine pot fi observate ca o masă învolburată de albine în zbor, căutând un nou loc de locuire. Capturarea unui roi de albine înseamnă să prindeți și să adăpostiți aceste albine pentru a forma o nouă colonie sau pentru a le proteja și a le păstra într-un stup gestionat de om.

Maddy Harland, coordonatoarea de proiecte, împărtășește cum a capturat cel de-al patrulea roi de albine (din cinci în această primăvară) în frumoasa pădure în care Maddy și Tim trăiesc și se ocupă de ea. Maddy explică, de asemenea, că aceste albine adaptate local sunt extrem de rezistente datorită faptului că sunt bine adaptate mediului lor, zburând chiar și la temperaturi mai scăzute și forajând pe tot parcursul anului. De asemenea, ele au câștigat o reputație pentru rezistența lor sporită la acarianul varroa, o amenințare comună pentru coloniile de albine.

Prinderea unui roi de albine din pădure / Albine pentru miere gratuită. Plimbați-vă în voie cu Tim și Maddy Harland, fondatorii vizionari ai revistei Permaculture, prin pădurea de la noua lor casă din nordul Devonului.

Alăturați-vă nouă în explorarea unui pod de cale ferată din secolul al XIX-lea, care traversează un pârâu ce izvorăște direct din Exmoor. Printre copaci, pe partea de sus a podului, veți vedea o cutie mică în care albinele sălbatice pentru miere au format un roi, atrase de o ramă veche de fagure înmuiată în ulei esențial de lemongrass, care imită feromonii unei regine de albine.

Uitați-vă cum Maddy adaugă cu delicatețe rame în stup, asigurând o deranjare minimă a albinelor.

Una dintre calitățile remarcabile ale albinelor adaptate la mediul local este rezistența lor. Aceste albine blânde se pot descurca bine în mediul lor, zburând chiar și la temperaturi mai scăzute și căutând hrană pe tot parcursul anului. De asemenea, ele au câștigat o reputație pentru rezistența lor sporită la acarianul varroa, o amenințare comună pentru coloniile de albine.

Rămâneți conectat la canalul nostru pentru mai multe videoclipuri de la noua casă din pădure a lui Maddy și Tim. Vom continua să explorăm lumea permaculturii, grădinăritului fără săpare, energiei regenerabile, vieții cu impact redus și rezilienței comunităților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *