Sari la conținut
Prima pagină » Blog » ing. Szilard Rus a vizitat targul IPM ESSEN 2024

ing. Szilard Rus a vizitat targul IPM ESSEN 2024

  • de

ing. Szilard Rus, CEO si fondator „Pepiniera Vaida Verde”, s-a aflat in Germania la cel mai mare târg de Horticultura și tehnologii din Europa: IPM ESSEN.
Intr-un scurt interviu pentru blogul Terra Gloria, dl ing. Szilard Rus a declarat: „Pentru a vă oferi o producție de plante mai frumoasă și pentru a fi un partener mai bun pentru peisagiști, săptămâna trecută am participat la IPM Essen Germania, cel mai mare târg de horticultură și tehnologii din Europa.De acolo ne-am întors cu idei și tehnologii inovatoare, am încheiat parteneriate noi și am cunoscut oameni faini cu valori comune. Recomandăm cu căldură IPM Essen tuturor peisagiștilor membri Terra Gloria si nu numai „.

Linkuri pagina de facebook Pepiniera Vaida Verde clic aici sau website clic aici https://vaidaverde.ro/

Szilard este absolvent al Facultatii de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală USAMV Cluj-Napoca, specializarea Peisagistica.

IPM ESSEN 2024 STRĂLUCEȘTE LA ANIVERSAREA SA DE 40 DE ANI Plante rezistente la climă au fost în centrul atenției la cel mai important târg horticol din lume

Târgul Internațional de Plante IPM ESSEN continuă să facă istorie: în ciuda unei greve naționale a trenurilor, aproximativ 36.000 de vizitatori comerciali au participat la Târgul din Essen în perioada 23-26 ianuarie 2024, pentru a explora inovațiile în domeniile plantelor, tehnologiei, floriculturii și echipamentelor prezentate de 1.403 de companii expozante din 43 de țări. Ediția cu numărul 40 a celui mai important târg horticol din lume a fost remarcată încă o dată prin calitatea înaltă a publicului său profesional. Un interes semnificativ a fost îndreptat către plantele rezistente la climă și promotoare ale biodiversității, precum și inovații pentru o producție eficientă din punct de vedere al resurselor. În comparație cu anul precedent, IPM ESSEN 2024 a înregistrat o creștere a internaționalizării audienței sale.

„Industria verde a demonstrat încă o dată relevanța sa pentru problemele contemporane la cea de-a 40-a ediție IPM ESSEN. Horticultura este puternică și inovatoare, așa cum am văzut și am dovedit în aceste patru zile”, reflectă Eva Kähler-Theuerkauf, președinta Asociației de Stat a Horticulturii din Renania de Nord-Westfalia și președinta Consiliului Consultativ al Târgului IPM.

Faptul că IPM ESSEN este platforma principală pentru sectorul internațional al horticulturii de a planifica pentru sezonul viitor, a plasa comenzi sau a face investiții este evident în procentul ridicat de 71% de vizitatori comerciali cu competențe de achiziție și achiziție în propriile lor companii. În 2023, acest procent a fost de 66%. „Asta este exact ceea ce face un târg de înaltă calitate. În ciuda grevei în curs care a restricționat semnificativ călătoriile, vizitatorii potriviți au fost prezenți”, explică Oliver P. Kuhrt, CEO al Messe Essen.

Sustenabilitate pe Tot Lanțul Valoric

Aproximativ 30% dintre vizitatori au plasat comenzi în timpul târgului, în timp ce peste 60% au planificat achiziții pe baza informațiilor obținute la IPM ESSEN. Lista de cumpărători a inclus în principal soiuri noi și inovatoare de plante. În prezent, se bucură de popularitate speciile rezistente la climă care pot rezista ploilor abundente și căldurii – un factor tot mai semnificativ atât în grădinile private, cât și în spațiile verzi urbane. Tururile ghidate care s-au concentrat pe arborii rezistenți la climă și plantele perene prietenoase cu insectele au atras un număr mare de participanți.

Sustenabilitatea a fost, de asemenea, un subiect recurent în zona de expoziție a tehnologiei. Centrul de Inovație pentru Tehnologia Horticolă, de exemplu, a furnizat informații despre substituenții de turbă și producția eficientă din punct de vedere al resurselor. Procesele de automatizare au înregistrat, de asemenea, o creștere în horticultură, cu importanța inteligenței artificiale în creștere. La IPM ESSEN, au fost prezentate inovații precum un robot de udare și soluții pentru controlul automat al buruienilor. Noua expoziție specială „Vehicule utilitare” a prezentat soluții mobile alimentate electric pentru utilizare în horticultură.

IPM Discovery Center a demonstrat cum soluțiile durabile, cum ar fi materialele biodegradabile pentru ambalaje și ghivece, pot fi integrate în comerț și cum clienții pot fi entuziasmați de produsele verzi în viitor. Floristica durabilă a fost, de asemenea, în centrul atenției la FDF-World. Asociația Profesională a Floriștilor Germani – Asociația Federală (FDF) a oferit inspirație în zona sa creativă, demonstrând cum temele de tendință pot fi traduse în propriul business. IPM Concept Store a expus produse pentru adăugiri semnificative în sortimentul sectorului de retail verde.

IPM ESSEN 2024: Platformă pentru Premii în Industria Verde

Odată în plus, IPM ESSEN a servit drept scenă pentru numeroase premii, unde industria își onorează anual cei mai buni. Deschiderea în prima zi a târgului a fost Showcase-ul de Noutăți al Asociației Centrale a Horticulturii (ZVG) pentru plante nou create și forme sălbatice noi de creștere. Printre câștigători s-au numărat Catharanthus roseus ‘Soirée® White’ de la MNP/Suntory (categoria Plante de balcon și de pat); Pericallis cruentus Mandala® Plus Magic Purple de la Dümmen Orange (Înfloritori de primăvară); Zygopetalum ‘Oxygen Optimistic’ (AK8) de la Alpha Orchids Breeding (Plante de interior înfloritoare); Aloe vera Medivera de la Amigo Plant (Plante de interior verzi); Helleborus hybrida Frostkiss Vibey Velvet de la AllPlant (Plante perene); Eutrema japonicum ‘Hana Utogi’ de la FitzGerald Nurseries Lt (Fructe/legume de balcon); Pyracantha coccinea ‘Orange Star’ de la Hoogeveen Plants (Arbuști); și Mangave Mad about Mangave® ‘Praying Hands’ de la Cactusmania di Manera Bruno în Ventimiglia, Italia (Premiul Special). Premiul Publicului a mers, de asemenea, către Eclipse Bigleaf Hydrangea de la First Editions by Bailey Nurseries International din Minnesota.

O premieră la IPM ESSEN a fost Premiul Best Practice în colaborare cu FDF pentru produse practice în comerțul cu flori. În categoria Design și Tendință, compania LiveTrends Design Group Europe Ap a primit premiul pentru trendul „The Botanist”. În categoria Tehnologie și Unelte în Practica Floristică, Newwen a câștigat cu Flowerbox. Calendarul de Advent pentru Semințe al Baza Seeds Holland a fost câștigător în categoria Accesorii și Cadouri, iar amfora de argilă „Olla S” a celor de la Wepot a câștigat în categoria Sustenabilitate. Ghiveciul de flori al Capi Europe a primit două premii, unul în categoriile Decorațiuni de interior și „Vasul”.

Premiul Show Your Colours, prezentat de BIZZ Communications și Messe Essen, a onorat cel mai bun povestitor pentru o plantă. Premiul a mers la trandafirul de grădină Rosa Hybrid Plant’n’Relax de la Roses Forever din Faaborg, Danemarca. Potrivit juriului, trandafirul cățărător cu un cadru oferă exact ceea ce promite numele său: plantare și relaxare.

Asociația Internațională a Producătorilor Horticultori (AIPH) și FloraCulture International (FCI) au acordat premiul International Grower of the Year celor mai buni în producția de plante ornamentale. Anul acesta, prestigiosul premiu a mers la pepiniera en-gros britanică Greenwood Plants.

Seria de premii s-a încheiat în ultima zi cu Cupa IPM Messe, unde Asociația de Stat FDF din Renania de Nord-Westfalia și Asociația de Stat Horticolă au onorat cele mai bune aranjamente florale. Lilli Kramer de la Kramer Garten & Ambiente din Buchholz, Germania, a ieșit câștigătoare în competiția de combinație.

Intentii Ridicate pentru Vizitele Ulterioare

În ansamblu, vizitatorii comerciali au evaluat ofertele IPM ESSEN 2024 foarte pozitiv, 87% acordând calificative de la unu la trei. Nouăzeci și unu la sută ar recomanda participarea, iar procentajul egal a exprimat intenția de a vizita din nou IPM ESSEN. Printre companiile expozante, procentajul a fost, de asemenea, ridicat, ajungând la 87%. Următoarea ediție IPM ESSEN este programată să aibă loc în perioada 28-31 ianuarie 2025, la Messe Essen.

Statistici Detaliate

Cei aproximativ 36.000 de vizitatori au inclus vizitatori comerciali înregistrați, reprezentanți media naționali și internaționali, precum și invitați de onoare.

Informații suplimentare: www.ipm-essen.de sau pe facebook https://www.facebook.com/messe.essen/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *