Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Sute de iubitori de trandafiri din Cluj-Napoca au vizitat SCH USAMV CLUJ

Sute de iubitori de trandafiri din Cluj-Napoca au vizitat SCH USAMV CLUJ

  • de

Cluj-Napoca, 8 iunie 2024 – Sute de iubitori de trandafiri din Cluj-Napoca au vizitat sâmbătă, 8 iunie, Stațiunea de Cercetări Horticole a USAMV Cluj-Napoca, cu ocazia tradiționalului eveniment „Parfum de Cluj”. Vizitatorii au putut admira o colecție impresionantă de peste 320 de soiuri de trandafiri, 1.500 de hibrizi și 30 de elite din toate grupele de înflorire. „Parfum de Cluj” a oferit o oază de frumusețe și parfum, prilej pentru pasionați de a se bucura de diversitatea și splendoarea florilor. Pe lângă admirarea trandafirilor, vizitatorii au putut achiziționa cireșe proaspete, legume, trandafiri la fir din colecție și alte flori, precum și vinuri albe de la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior a USAMV Cluj-Napoca.

Standuri informative și oferte educaționale Facultatea de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală a USAMV Cluj-Napoca a prezentat oferta educațională pentru admiterea din 2024, oferind informații detaliate despre programele de studii și oportunitățile de carieră în domeniul horticulturii. De asemenea, firma Makita a expus o gamă variată de unelte și echipamente pentru grădinărit pe baza de acumulator. Specialiștii au oferit sfaturi și informații Pe parcursul zilei, specialiștii stațiunii au răspuns la întrebările vizitatorilor cu privire la cultivarea și întreținerea trandafirilor, oferind sfaturi utile și informații valoroase. De asemenea, au fost organizate tururi ghidate ale colecției de trandafiri, oferind o perspectivă detaliată asupra diversității și frumuseții acestor flori.

La eveniment a participat si Terra Gloria, presedinte ing.dr. Felfoldi Zoltan, o organizatie non-profit care adună la un loc oameni și firme care vor să aibă o voce în problemele legate de mediu și agricultură poate fi un vehicul puternic pentru a promova schimbările pozitive în aceste domenii. Partener media a fost PRO TV, TVR CLUJ, Revista Fermierului si FANMEDIA Oradea.

Echipa FANMEDIA realizat doua interviuri cu ing. Gabriela Roman, cercetator stiintific, laborator samburoase trandafiri la USAMV CLUJ si cu Rectorul USAMV Cluj, prof.dr. Cornel Cătoi Un eveniment reușit „Parfum de Cluj” a demonstrat încă o dată pasiunea și interesul publicului pentru horticultură și frumusețea naturală. Evenimentul a constituit o oportunitate unică de a admira o colecție impresionantă de trandafiri, de a achiziționa produse proaspete și de a afla mai multe despre cultivarea și îngrijirea trandafirilor.

09:51 interviu cu ing. Gabriela Roman, cercetator stiintific, laborator samburoase trandafiri la USAMV CLUJ 14:15 mesajul rectorului USAMV Cluj, prof.dr. Cornel Cătoi

Mai multe foto si video pe paginile de facebook
https://www.facebook.com/PalocsayCN
https://www.facebook.com/asociatiaterragloria
https://www.facebook.com/fanmediaoradea
https://www.facebook.com/fhadrusamvcluj1977
https://www.facebook.com/share/p/VHD3vG2Ti9jH6tpa/