Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Stoloni de capsuni (Spania)

Stoloni de capsuni (Spania)

  • de

Stolonii de căpșuni sunt tulpini subterane ale plantei de căpșuni (Fragaria), care se extind în sol și formează noi plante. Aceștia sunt de fapt rădăcini modificate care se întind pe sol și produc noi plante prin formarea de noduri și rădăcini adventive.

Când o plantă de căpșuni formează stoloni, aceștia se dezvoltă din nodurile de pe tulpină și încep să crească într-o direcție orizontală. Stolonii pot varia în lungime și în funcție de specie, dar în general se întind pe sol timp de câțiva centimetri până la câțiva metri.

Pe măsură ce stolonii de căpșuni se întind pe sol, ei pot dezvolta rădăcini adventive în punctele de contact cu solul. Aceste rădăcini adventive se fixează în sol și formează noi plante de căpșuni independente. Astfel, stolonii permit înmulțirea vegetativă a căpșunilor și pot fi o modalitate eficientă de propagare a speciei.

Stolonii de căpșuni pot fi utilizati și în scopuri practice, de exemplu, pentru înmulțirea și multiplicarea plantelor de căpșuni în grădini sau culturi comerciale.

folie-solar.ro by Sere IMD oferă spre vanzare stoloni de căpșuni clasa A+ importați din Spania. Acești stoloni sunt de calitate superioară și produc fructe mari și gustoase, de un roșu aprins.

🌱 Producția de căpșuni începe în aproximativ 4-8 săptămâni de la plantare, în funcție de diferiți factori.

🌿 Unele soiuri sunt remontante, adică produc fructe pe tot parcursul anului, în timp ce altele produc o singură dată.

❗IMPORTANT: Stolonii de căpșuni sunt livrați prin curierat și ajung în 24 de ore. Este important să fie ridicați imediat de la curier și, pe cât posibil, plantați în aceeași zi. Dacă nu este posibil, atunci în ziua următoare, însă stolonii trebuie ținuți la întuneric, deoarece dacă soarele ajunge la ei, vor porni instantaneu în vegetație.

⚠️ Comanda minimă este de 1.000 de bucăți.

🍓 Iată câteva soiuri de stoloni de căpșuni și detalii tehnice:

Amandine: Este un soi remontant, cu creștere bună și o rădăcină bine dezvoltată. Fructele sunt dulci, aromate și au un aspect foarte frumos.

Darselect: Acest soi produce fructe odată pe an, are frunziș de culoare verde închis și un sistem de rădăcini bine ancorat în sol. Necesită o cantitate mare de apă. În condiții optime, conform testelor din pepiniere, poate atinge greutatea de 0,6-0,8 kg/plantă, iar în condiții excelente poate ajunge la 1 kilogram.

Daroyal: Se aseamănă cu soiul Darselect, produce fructe odată pe an, având un gust foarte bun. În teste s-a obținut o greutate de până la 1 kilogram pe plantă.

Donna: Acest soi produce fructe odată pe an. Fructele sunt alungite conice și sunt potrivite atât pentru cultivarea în sol, cât și în substrat.

🌱 Comenzile se fac la numărul de telefon ☎️ 0720.927.630 sau pe site https://www.folie-solar.ro/stoloni-de-capsuni/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *