Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Parfum de Cluj- Sarbatoarea Trandafirilor si a Naturii

Parfum de Cluj- Sarbatoarea Trandafirilor si a Naturii

  • de

Echipa Terra Gloria se pregătește să participe la „Parfum de Cluj” ediția 2024. Iubitorii de trandafiri sunt așteptați pe 8 iunie la Stațiunea de Cercetări Horticole (SCH) a USAMV Cluj-Napoca, pentru a celebra frumusețea și diversitatea trandafirilor.

Oază de Frumusețe la Stațiunea de Cercetări Horticole

Evenimentul, organizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, în colaborare cu Asociația Amicii Rozelor din România, promite o zi de neuitat pentru pasionații de trandafiri. Stațiunea de Cercetare Horticolă, care găzduiește o colecție impresionantă de sute de soiuri de trandafiri, își va deschide porțile pentru publicul larg.

Vizitatorii vor avea ocazia să admire 320 de soiuri de trandafiri, 1.500 de hibrizi și 30 de elite din toate grupele de înflorire, toate acestea fiind rezultatul muncii minuțioase a specialiștilor stațiunii. „Activitatea principală la specia Rosa este ameliorarea în scopul diversificării sortimentului. Soiurile de trandafir omologate la SCH (48) sunt realizate după standarde internaționale de apreciere, bonitare, fiind prezente în colecția europeană de fond de germoplasmă din Belgia, Italia și Japonia”, a declarat CS III Drd. Gabriela Roman, responsabilă de colecția de trandafiri a SCH.

O Agendă Bogată și Interactivă

Pe lângă posibilitatea de a admira o explozie de culori, forme și parfumuri, vizitatorii vor putea participa la tururi ghidate și vor primi sfaturi despre cultivarea și întreținerea trandafirilor de la specialiștii SCH. De asemenea, standurile amenajate vor oferi cireșe proaspete, legume, trandafiri la fir și alte flori, precum și vinuri albe de la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior a universității.

Terra Gloria și Partenerii săi la „Parfum de Cluj”

Un alt punct de atracție va fi standul Makita, unde vizitatorii vor putea interacționa cu reprezentanții acestei firme de utilaje prietenoase cu natura dar si cu reprezentantii Terra Gloria, care adună la un loc oameni și firme interesate de problemele legate de mediu și agricultură. „Asociația Terra Gloria nu poate să lipsească de la un eveniment deosebit care sărbătorește frumusețea naturii. Dacă ai întrebări sau dorești să ne cunoști, ne poți lăsa un mesaj sau suna pe numărul 0754644917 ”, a declarat dr.ing. Felföldi Zoltán, președintele și cofondatorul ONG-ului.

Facultatea de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală va prezenta oferta educațională pentru admiterea din 2024.

O Tradiție de Sărbătorire a Trandafirilor

Asociația Amicii Rozelor din România, fondată în 1990 și afiliată la Societatea Mondială de Roze (WRF), promovează cultura trandafirului prin conferințe, demonstrații practice și participarea la evenimente internaționale. Revista Rosarium, publicată de două ori pe an, aduce cunoștințe profesionale membrilor săi.

Evenimentul „Parfum de Cluj” nu este doar o celebrare a trandafirilor, ci și o oportunitate pentru comunitate de a se reuni și de a aprecia frumusețea naturii. La ”Parfum de Cluj”, vizitatorii vor avea acces din str. Horticultorilor nr. 5, iar programul evenimentului este între orele 10.00 – 20.00. Nu ratați ocazia de a participa la această sărbătoare florală unică!