Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Agricultura comunitară poate combate sărăcia

Agricultura comunitară poate combate sărăcia

  • de

Agricultura comunitara este un concept care se concentreaza pe cultivarea alimentelor intr-un mediu sustenabil si pe implicarea comunitatii in acest proces. Acest tip de agricultura poate fi realizat prin intermediul gradinilor comunitare, a fermelor urbane sau a terenurilor agricole partajate. Este un mod eficient de a aduce oamenii impreuna, de a crea comunitati mai conectate si de a furniza alimente sanatoase si accesibile pentru toti.

Construirea unei gradini comunitare poate fi un proces simplu sau complex, in functie de marimea si scopul proiectului. Inainte de a incepe constructia, este important sa se identifice un teren potrivit si sa se obtina permisiunile necesare. Este, de asemenea, important sa se implice comunitatea in acest proces, prin organizarea de intalniri sau chestionare pentru a afla ce fel de plante si activitati ar dori sa aiba in gradina. Odata ce terenul este pregatit, se poate incepe constructia. Daca exista suficinet interes, s-ar putea sa apara surprize placute si din partea administratiei locale, in sensul ca faciliteaza accesul la un teren public, etc.

Intretinerea unei gradini comunitare poate fi un proces continuu si poate necesita multa munca si dedicatie din partea comunitatii. Este important sa se stabileasca un program de intretinere si sa se asigne responsabilitati specifice fiecarui membru al comunitatii. Este, de asemenea, important sa se organizeze activitati educative si training-uri pentru a invata membrii comunitatii cum sa ingrijeasca si sa cultive plantele.

AGRICULTURA COMUNITARA

Implicarea comunitatii este esentiala pentru succesul unei gradini comunitare. Prin organizarea de intalniri regulare si prin oferirea de oportunitati de voluntariat, se poate crea un mediu in care oamenii se simt implicati si implicati in proiect. Acest lucru poate duce la o mai mare proprietate si responsabilitate fata de gradina si la o mai mare satisfactie si implicare din partea comunitatii.

Agricultura comunitara poate aduce numeroase beneficii economice si sociale. Pe langa furnizarea de alimente sanatoase si accesibile pentru toti, poate crea locuri de munca si poate spori economia locala prin vanzarea produselor cultivate. De asemenea, poate ajuta la reducerea stresului si la crearea unui mediu mai sanatos prin oferirea de spatii verzi si prin promovarea activitatilor in aer liber.

Agricultura comunitară poate fi, de asemenea, un instrument puternic pentru a combate sărăcia și a îmbunătăți accesul la alimente sănătoase în comunitățile defavorizate. Prin furnizarea de alimente sănătoase la prețuri accesibile și prin oferirea de oportunități de muncă și de educație în agricultură, agricultura comunitară poate contribui la o mai bună calitate a vieții pentru membrii comunității.

CONCLUZIE

Agricultura comunitară este un concept valoros care poate aduce numeroase beneficii pentru comunitate și mediu. Prin construirea de gradini comunitare si prin implicarea comunitatii in acest proces, se poate crea un mediu mai sustenabil, conectat si inovator, care poate furniza alimente sanatoase, accesibile si oportunitati de dezvoltare economica si sociala pentru toti membrii comunitatii. Este important sa se continue sa se promoveze si sa se sustina acest tip de agricultura pentru a beneficia de toate avantajele sale.

Daca ti-a placut subiectul te invitam sa devi membru in ONGul Terra Gloria accesand linkul

De asemenea ne putem intalni si discuta fata in fata in cadrul evenimentelor Terra Gloria organizate in toata tara. Urmareste pagina de facebook sectiune evenimente clic aici si grupul de facebook FERMIERUL (peste 1000 membri) clic aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *