Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Plantarea pomilor si arbustilor iarna aduce o serie de avantaje

Plantarea pomilor si arbustilor iarna aduce o serie de avantaje

  • de

Plantarea pomilor si arbustilor iarna poate fi o alegere excelenta pentru gradinarii care doresc sa obtina un grad mai mare de succes in cresterea acestor plante. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in timpul iernii, plantele sunt in repaus vegetativ si, prin urmare, nu sufera din cauza transplantului.

De asemenea, plantarea iarna poate ajuta la evitarea deshidratarii radacinilor, deoarece conditiile de mediu sunt mai prielnice. In plus, planta se va aclimatiza mai bine pana cand intra in vegetatie, evitand astfel socul termic. Pamantul poate fi sapat foarte usor iarna, iar ingheturile de noapte distrug insectele si radacinile nedorite din noile gropi.

Este important de retinut ca plantarea trebuie sa se faca in perioada de repaus vegetativ a pomilor si arbustilor. Cu cat plantarea se face mai devreme inainte de reintrarea in vegetatie, cu atat mai bine. Deci, plantarea timpurie de toamna este cea mai lăudata.

Cu toate acestea, atunci cand lucrati in gradina iarna, este important sa aveti imbracaminte adecvata si sa manevrati cu grija pomii, evitand sa le rupeți mugurii, pentru ca acestia sunt esentiali pentru viitorul pomilor. Fără muguri, nu vor mai exista nici ramuri, nici flori, nici fructe.

Concluzie

Plantarea pomilor si arbustilor iarna poate fi o alegere excelenta pentru gradinarii care doresc sa obtina un grad mai mare de succes in cresterea acestor plante. Este important sa se ia in considerare perioada de repaus vegetativ si sa se evite socurile termice, iar manevrarea cu atentie a pomilor este esentiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *