Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Temperaturile optime de germinare

Temperaturile optime de germinare

  • de

Germinarea semintelor de legume este un proces esential pentru a obtine o recolta bogata si sanatoasa. Temperatura optima este un factor important in acest proces, deoarece prea multa sau prea putina caldura poate afecta germinarea semintelor si cresterea plantelor.

In cazul castravetilor, tomatelor si rosiilor, temperatura optima pentru germinare este intre 22 si 26 grade Celsius. Aceste legume sunt termofile, ceea ce inseamna ca au nevoie de caldura pentru a germina si a se dezvolta. In cazul in care temperatura este prea joasa, germinarea poate fi intarziata sau chiar imposibila.

La fel ca castravetii, ardeii si vinetele au nevoie de o temperatura optima intre 24 si 26 grade Celsius pentru germinare. Aceste legume sunt, de asemenea, termofile si au nevoie de caldura pentru a se dezvolta in mod corespunzator.

Fasolea verde se dezvolta cel mai bine la o temperatura intre 22 si 25 grade Celsius. Este important sa se acorde atentie temperaturii, deoarece prea multa caldura poate duce la germinarea neregulata a semintelor.

Varza, salata verde si ceapa germineaza cel mai bine la o temperatura mai scazuta, intre 18 si 20 de grade Celsius. Aceste legume sunt termofobe si au nevoie de temperaturi mai scazute pentru a germina si a se dezvolta in mod corespunzator.

In concluzie, este important sa se acorde atentie temperaturii in timpul germinarii semintelor de legume. Fiecare specie de legume are nevoie de o anumita temperatura optima pentru germinare si crestere. Prin respectarea acestor recomandari, puteti obtine o recolta bogata si sanatoasa.

Raspundem la intrebari pe pagina de facebook clic aici sau pe canalul de YouTube clic aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *