Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Beneficiile utilizării zațului de cafea în grădina

Beneficiile utilizării zațului de cafea în grădina

  • de

In acest articol, vom discuta despre beneficiile utilizarii zațului de cafea in gradina ta si vom prezenta o lista cu plante care se potrivesc cu solul acid si cateva care nu. Este important sa retinem ca aceasta nu este o lista exhaustiva, asa ca este recomandat sa verificati daca planta din gradina dumneavoastra prefera solul acid inainte de a utiliza zațul de cafea.

Zațul de cafea este acid si, daca este aplicat plantelor care prefera solul neutru sau alcalin, acestea pot să aibă de suferit. Utilizati resturile de cafea cu plante care au nevoie de aciditate pentru a schimba nivelul pH-ului solului.

Printre plantele care se potrivesc cu solul acid se numara: African Violet, Azaleas, Blueberries, Cabbage, Camellia, Carrots, Christmas Cactus, Cranberries, Cyclamen, Ghost Man, Gooseberries, Hollies, Hydrangeas, Jade, Lilies, Maidenhair Fern, Norfolk Island Pine, Parsley, Peppers, Philodendron, Potatoes, Radishes si Rhododendrons.

Pe de alta parte, exista plante care nu se potrivesc cu solul acid si ar trebui sa evitati sa le udati cu zaț de cafea sau sa le ingropati in jurul radacinilor acestor plante. Printre acestea se numara: Begonias, Ficus, Gardenias, Geraniums, Iris, Lavender, Petunias, Roses si Succulents.

Utilizarea resturilor de cafea in gradina ta poate fi un mod eficient de a imbunatati calitatea solului si a creste sansele de reusita pentru anumite plante, dar este important sa verificati daca planta ta prefera solul acid inainte de a face acest lucru. Daca sunteti incert, cel mai bine este sa evitati riscul si sa salvati zațul de cafea pentru plantele care se potrivesc cu acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *