Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Rezervații naturale celebre

Rezervații naturale celebre

  • de

Rezervațiile naturale sunt zone protejate de stat, cu scopul de a conserva biodiversitatea, ecosistemele și speciile native. Unele exemple celebre de rezervații naturale din lume includ:

  • Parcul Național Yellowstone din SUA, care este cel mai vechi parc național din lume și găzduiește o varietate de viețuitoare sălbatice, cum ar fi bizonii, elanii și lupii.
  • Rezervația Biosferei Amazonului din Brazilia, care este cea mai mare rezervație naturală din lume și găzduiește o diversitate uimitoare de specii de plante și animale.
  • Parcul Național Kruger din Africa de Sud, care este una dintre cele mai mari rezervații naturale din Africa și găzduiește o varietate de viețuitoare sălbatice, cum ar fi leii, elefantii și rinocerii.

Rezervațiile naturale sunt importante pentru conservarea biodiversității și ecosistemelor, precum și pentru educație și recreere. Ele oferă, de asemenea, beneficii economice prin turism și prin furnizarea de servicii ecologice, cum ar fi purificarea apei și protejarea solului.

Pe 2 februarie 2023 are loc la Oradea o dezbatere intitulata „Zonele umede și rezervațiile naturale pentru un viitor durabil„. Afla mai multe detalii pe pagina evenimentului clic aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *