Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Livada din inima orașului Cluj Napoca

Livada din inima orașului Cluj Napoca

  • de

🍐 Știați că, în Livada Didactică a disciplinei de Pomicultură – specializarea Horticultură – Facultatea de Horticultură și Afaceri în Dezvoltarea Rurală, din cadrul USAMV Cluj-Napoca se găsește o colecție de 34 soiuri de pere?
🍐 Livada este situată în inima orașului Cluj Napoca, în campus, studenții și cadrele didactice având acces foarte ușor din laborator în livadă. Suprafața livezii este de 2 hectare și cuprinde speciile măr, păr, cireș, vișin, prun, cais și piersic.
🍐Dintre soiurile de pere se pot enumera Jubileu, Favorita lui Klaps, Williams, Triomphe de Vienne, Alexander Lucas, Latina, Napoca, Novembra, Decana Comisiei, Hosuy, Ina, Estival, Nijiseichi, Kiefer Sedling, Transilvania, Primadona, Williams Roșu, Adria, Arvena, Madame Verte, Conferencce, Concorde, Kleiper, Hayatama, Tama, Zoete Brederode, Bonne Louise, Beurre Hardy, Charnioux, Gellertse Butterbine, Saint Remy, Gieser Willdemen, Virgiliu, Kumoi și Shinseichi!
🍀 Studenții specializărilor Horticultură, Peisagistică, Ingineria și managementul afacerilor agricole (IMAA) și Inginerie și management în alimentație publică și agroturism (IMAPA) sunt cei care se pot bucura pe deplin de acest laborator verde, deoarece aici își desfășoară lucrările practice, respectiv practica de specialitate.
❤Vă invităm și pe voi să cunoașteți mai bine aceste bogății alte naturii!

studentlife #horticultura #pomicultura #pere #jubileu #transilvania

Ti-a placut articolul? Te invitam pe pagina de facebook Terra Gloria pentru a-l distribui si prietenilor tai. De asemenea, te invitam la evenimentele Terra Gloria clic aici

Perele sunt un fruct delicios si versatil, cu o varietate de soiuri disponibile in intreaga lume. Exista mai mult de 3.000 de soiuri de pere recunoscute, fiecare cu caracteristici unice de gust, textura si perioada de maturitate.

In Europa, cele mai populare soiuri de pere sunt Conference, Williams si Comice. Conference este un soi traditional britanic, cu o carne crocanta si dulce, care este adesea utilizat pentru a face dulceturi si compoturi. Williams este un soi de pere tardiva, cu o carne moale si dulce, care este adesea consumat proaspat sau utilizat in salate de fructe. Comice este un soi de pere frantuzesc, cu o carne moale si dulce, care este adesea utilizat pentru a face sirop si suc de fructe.

In Romania, cele mai populare soiuri de pere sunt Conference, Williams si Abatele Fetel. Conference si Williams sunt soiuri similare cu cele mentionate mai sus, cu o carne crocanta si dulce, care sunt adesea utilizate pentru a face dulceturi si compoturi. Abatele Fetel este un soi de pere traditional romanesc, cu o carne crocanta si dulce, care este adesea consumat proaspat sau utilizat in salate de fructe.

Perele sunt un fruct de sezon, care poate fi cules in functie de soi, intre lunile iulie si octombrie. Perele proaspete sunt o sursa buna de vitamine si minerale, cum ar fi vitamina C, fier si potasiu. Perele pot fi consumate proaspete sau utilizate in diverse retete de dulciuri si compoturi, cum ar fi pere coapte sau prajituri cu pere.

Exista o varietate de soiuri de pere disponibile in lume, cu caracteristici unice de gust si textura. In Europa, cele mai populare soiuri sunt Conference, Williams si Comice, in timp ce in Romania, cele mai populare soiuri sunt Conference, Williams si Abatele Fetel. Perele sunt un fruct de sezon si o sursa buna de vitamine si minerale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *