Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Iarnă la Arieșeni – 4 februarie 2023

Iarnă la Arieșeni – 4 februarie 2023

  • de

Arieșeni, situat în Transilvania, regiunea Centru, județul Alba, pe granița cu județul Bihor, este o stațiune turistică de interes local. Înconjurat de Munții Apuseni și situat în bazinul superior al Văii Arieșului Mare, această localitate este un loc perfect pentru a te bucura de frumusețea naturii și de activități de iarnă sau de vară.

În sezonul de iarnă, Arieșeni oferă pârtii de schi la Vârtop, dotate cu teleschi și telescaun. Iar în vară, turiștii pot explora numeroase obiective turistice, precum Ghețarul Vârtop, Peștera Coiba Mare, Vârful Bihorul, Cascada Buciniș, Muzeul Patrahaitești, Groapa Ruginoasa și multe altele.

Arieșeni este străbătută de șoseaua DN75 Lunca-Câmpeni, iar din aceasta ramificandu-se drumuri satesti și forestiere spre toate satele și crângurile comunei. Râul Arieșul Mare și afluenții săi, precum Râul Alb, Valea Cobleș, Valea Buciniș, Valea Șteului și Valea Galbenei, completează frumusețea acestui loc.

Altitudinea de 834 m îi conferă Arieșeni un aer curat și o atmosferă deosebită, cu paduri de brazi și poteci pitorești.

Așadar, Arieșeni este un loc perfect pentru a te bucura de frumusețea naturii și de activități de iarnă sau de vară. Planifică-ți acum o călătorie la Arieșeni și bucură-te de tot ce poate oferi această stațiune turistică de interes local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *