Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Retea pentru patrimoniul natural si cultural al Europei

Retea pentru patrimoniul natural si cultural al Europei

  • de

Federația EUROPARC este rețeaua pentru patrimoniul natural și cultural al Europei. Creată de membrii noștri, Federația lucrează pentru îmbunătățirea gestionării Zonelor Protejate din Europa prin cooperare internațională, schimb de idei și experiență și influențarea politicilor.

Ca organism reprezentativ al Zonelor Protejate din Europa, suntem vocea colectivă pentru toate zonele de natură și peisaj și căutăm să construim o organizație europeană de rețea mai puternică și mai unificatoare, care să fie mai bine plasată pentru a sprijini membrii noștri și pentru a răspunde provocărilor actuale și viitoare cu care se confruntă natura Europei.

Federația EUROPARC este dedicată conservării practice a naturii și dezvoltării durabile a biodiversității Europei, promovând abordări holistice ale peisajelor în gestionarea lor.

Ne unim din întreaga Europă, cu o pasiune comună pentru natură și peisaje, pentru a privi dincolo de parcurile noastre și pentru a evidenția importanța lor pentru dezvoltarea mediului înconjurător, social și economic al regiunilor, țărilor și societății europene.

Infografic „10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Europars” clic aici , iar proiectele de actualitate le gasiti aici

Pe 20 februarie 2023 Andrei Acs, speaker in cadrul evenimentelor Terra Gloria, a publicat pe o retea sociala:

Mi-am petrecut ultima saptamana in Germania. Faptul ca, impreuna cu colegii mei din toata tara, ne tot chinuim sa scoatem mediul de pe butuci, m-a ajutat sa fiu selectat in primul grup instruit al nou createi „European Nature Academy”. Cei de la Europarc au creat un mediu exceptional de invatare continua pentru lucratorii in arii protejate. Daca te regasesti printre acestia, anul viitor vei avea sansa sa aplici si tu. E posibil sa ne intalnim la cursuri pentru a-ti transmite mai departe cele invatate.

photo credit: Andrei Acs

Pe 21-22 martie 2023 organizam o conferinta la USAMV Cluj cu ocazia Zilei Mondiale a Apei si a Zilei Internationale a Padurilor. Urmariti pagina de facebook Terra Gloria pentru detalii. Inscrieri speakeri, whatsapp 0754.644.917

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *