Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Cum sa preveniti si sa tratati bolile si daunatorii la pomii fructiferi

Cum sa preveniti si sa tratati bolile si daunatorii la pomii fructiferi

  • de

Pomi fructiferi sunt o adăugare minunată pentru grădina ta, dar, la fel ca și orice altceva în viață, aceștia sunt vulnerabili la boli și dăunători. În acest articol, vom explora cum poți preveni și trata bolile și dăunătorii la pomii fructiferi, astfel încât să poți să te bucuri de rodul muncii tale.

  1. Înțelege nevoile pomilor tăi fructiferi

Pentru a preveni bolile și dăunătorii la pomii tăi fructiferi, este important să înțelegi nevoile lor și să le oferi mediul optim pentru creștere. În general, pomii fructiferi au nevoie de o expunere la soare adecvată, apă și nutrienți suficienți, o aerisire adecvată și spațiu pentru a crește.

  1. Utilizează practici de igienă adecvate

Pentru a preveni răspândirea bolilor și a dăunătorilor, este important să utilizezi practici de igienă adecvate. Acestea includ tăierea și eliminarea ramurilor și frunzelor bolnave sau deteriorate, precum și eliminarea fructelor căzute. De asemenea, ar trebui să cureți instrumentele de tăiere a pomilor înainte și după utilizare pentru a preveni răspândirea bolilor.

  1. Utilizează metode de prevenire biologice

Pentru a preveni bolile și dăunătorii la pomii tăi fructiferi, poți utiliza metode de prevenire biologice, cum ar fi introducerea de insecte benefice sau utilizarea de plante companion. În plus, poți utiliza și metode de control mecanice, cum ar fi curățarea manuală a dăunătorilor și a ouălor acestora.

  1. Folosește pesticide doar ca ultimă soluție

Dacă metodele de prevenire biologice și de control mecanic nu sunt suficiente, poți utiliza pesticide. Cu toate acestea, ar trebui să utilizezi pesticide doar ca ultimă soluție, deoarece acestea pot fi dăunătoare pentru mediul înconjurător și pot afecta alți organisme benefice, cum ar fi albinele. De asemenea, este important să urmezi instrucțiunile de utilizare și să utilizezi dozele recomandate.

  1. Consultă un specialist

Dacă ai probleme persistente cu bolile sau dăunătorii la pomii tăi fructiferi, ar trebui să consulți un specialist în domeniu. Aceștia pot identifica problema și pot oferi soluții specifice pentru pomii tăi.

Articol realizat in parteneriat cu Pepiniera CRISPLANT Aiud www.pepinieracrisplant.com

Pe 21-22 martie 2023 organizam o conferinta la USAMV Cluj cu ocazia Zilei Mondiale a Apei si a Zilei Internationale a Padurilor. Urmariti pagina de facebook Terra Gloria pentru detalii. Inscrieri speakeri, whatsapp 0754.644.917

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *