Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Rolul fitofarmaciei in agricultura de astazi

Rolul fitofarmaciei in agricultura de astazi

  • de

Fitofarmacia reprezintă ramura medicinei care se ocupă cu studiul plantelor și utilizarea lor în tratamentul bolilor. Termenul de fitofarmacie este compus din două cuvinte grecești, anume „phyto”, care înseamnă plantă, și „pharmakon”, care semnifică medicament. Fitofarmacia reprezintă astfel o alternativă naturală la medicamentele de sinteză, cu o mare varietate de beneficii asupra sănătății.

Rolul fitofarmaciei în agricultura de astăzi este crucial. Folosirea pesticidelor și a altor substanțe chimice în agricultură este din ce în ce mai limitată, deoarece acestea pot fi dăunătoare nu numai pentru mediul înconjurător, ci și pentru sănătatea oamenilor și animalelor care consumă produsele respective. Utilizarea produselor fitofarmaceutice în agricultură ajută la controlul bolilor și a dăunătorilor fără a deteriora sănătatea consumatorilor și mediul.

Clienții care apelează la fitofarmacie sunt diverse, aceștia fiind interesați în principal de beneficiile pentru sănătatea lor. Aceștia includ de la persoane care caută să își întărească sistemul imunitar, să își îmbunătățească circulația sanguină, să își îmbunătățească sănătatea generală, până la cei care caută tratamente naturale pentru boli cronice.

În ciuda beneficiilor fitofarmaciei, există unele provocări în acest domeniu. Unul dintre principalele obstacole în utilizarea plantelor ca medicamente este determinarea dozelor corespunzătoare și a interacțiunilor cu alte medicamente sau alimente. De asemenea, unele persoane pot avea reacții alergice la anumite plante, iar în cazul administrării incorecte, acestea pot fi periculoase pentru sănătate.

Declaratie Vasile Uțiu, administratorul fitofarmaciei Profyto Agro din Apahida judetul Cluj: „Fitofarmacia are un rol important în sănătatea umană și în agricultura modernă. Deși există anumite provocări în acest domeniu, utilizarea plantelor ca medicamente este o alternativă naturală și sigură la medicamentele de sinteză. Este important să se obțină informații corecte și să se administreze doze corespunzătoare pentru a asigura siguranța și eficacitatea tratamentelor fitofarmaceutice. Specialistii Profyto Agro au peste 10 ani de experienta si stau la dispozitia tuturor celor care ne calca pragul. Lucram la lansare unui magazin online seminteprofi.ro. Speram sa fie gata in luna martie-aprilie, pana atunci sutem usor de gasit pe telefon 0722.554.746 sau Strada Libertăţii nr. 184, Apahida, Luni-Vineri 8.00-16.00

Profyto Agro este si partener Terra Gloria si contribuie la organizarea conferintei Terra Gloria din 21 martie 2023 organizata in Cluj-Napoca in parteneriat cu USAMV Cluj. Pentru detalii urmariti pagina de facebook https://www.facebook.com/asociatiaterragloria

si grupul Fermierul https://www.facebook.com/groups/2712719515701736

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *