Sari la conținut
Prima pagină » Blog » 6 autoritati europene care au competente in domeniul agriculturii

6 autoritati europene care au competente in domeniul agriculturii

  • de
  1. Comisia Europeană – este instituția executivă a Uniunii Europene și este responsabilă de dezvoltarea politicilor agricole ale UE, precum și de gestionarea și monitorizarea implementării acestora.
  2. Consiliul Uniunii Europene – este format din miniștrii de agricultură ai statelor membre ale UE și este responsabil pentru adoptarea legilor și politicilor agricole ale UE.
  3. Parlamentul European – este organul legislativ al UE și este responsabil de aprobarea legislației agricole a UE și de supravegherea politicilor agricole ale UE.
  4. Agenția Executivă pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (EAADR) – este o agenție a Comisiei Europene și este responsabilă pentru implementarea programelor de finanțare și asistență în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale.
  5. Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) – este responsabilă pentru evaluarea riscurilor asociate cu alimentele și hrana pentru animale, precum și pentru furnizarea de informații științifice și consultanță în domeniul alimentar.
  6. Observatorul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (EARO) – este o instituție independentă care colectează și analizează date și informații în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale pentru a ajuta la dezvoltarea politicilor agricole ale UE.

Acestea sunt doar câteva dintre autoritățile europene care au competențe în domeniul agriculturii. Există și alte instituții și agenții europene care au un rol important în dezvoltarea politicilor agricole ale UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *