Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Alegerile noastre alimentare pot avea un impact semnificativ asupra mediului înconjurător

Alegerile noastre alimentare pot avea un impact semnificativ asupra mediului înconjurător

  • de

Alimentația sănătoasă este esențială pentru a menține o stare bună de sănătate și a preveni boli. Însă, puțini dintre noi își dau seama că alegerile noastre alimentare pot avea un impact semnificativ asupra mediului înconjurător.

Producția de alimente și procesul de transport și distribuție consumă o cantitate semnificativă de energie și resurse naturale. De asemenea, metodele agricole intensive, cum ar fi utilizarea pesticidelor și a îngrășămintelor chimice, pot avea efecte dăunătoare asupra mediului și sănătății noastre.

De aceea, este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să încercăm să facem alegeri durabile. Cumpărarea de produse locale și de sezon poate reduce emisiile de carbon asociate cu transportul alimentelor. De asemenea, alegerea produselor organice și a celor fără pesticid poate reduce impactul dăunător asupra mediului și asupra sănătății noastre.

O altă opțiune durabilă este să alegem alimente de origine vegetală în locul celor de origine animală. Consumul de carne, în special de carne roșie, are un impact semnificativ asupra mediului înconjurător. Producția de carne necesită o cantitate semnificativă de resurse, inclusiv apă și teren, și generează emisii semnificative de gaze cu efect de seră. În schimb, consumul de alimente de origine vegetală poate reduce impactul asupra mediului și poate fi benefic pentru sănătatea noastră.

În plus, evitarea alimentelor ambalate în plastic sau a celor de unica folosință poate reduce cantitatea de deșeuri și poluare a mediului. Înlocuirea sticlelor de plastic cu cele refolosibile sau cumpărarea de produse în vrac poate fi o alegere durabilă și convenabilă.

Daca ai o bucata de teren nefolosit poti planta cativa pomi fructiferi, descopera aici catalogul Pepinieri Crisplant Aiud.

Alegerile noastre alimentare pot avea un impact semnificativ asupra mediului înconjurător. Alegerea de produse locale, organice și de origine vegetală, precum și evitarea produselor ambalate în plastic sau de unica folosință poate reduce impactul dăunător și poate promova un stil de viață durabil. Haideți să fim conștienți și să facem alegeri responsabile pentru noi înșine și pentru mediul înconjurător.

Pe 21 martie 2023 organizam o conferinta la USAMV Cluj cu ocazia Zilei Mondiale a Apei si a Zilei Internationale a Padurilor. Urmariti pagina de facebook Terra Gloria pentru detalii. Inscrieri speakeri, whatsapp 0754.644.917

Pe canalul nostru de YouTube gasesti filmarile de la ultima conferinta Terra Gloria clic aici „Zonele umede și rezervațiile naturale pentru un viitor durabil – conferință Oradea, 2 februarie 2023”

TERRA GLORIA – O organizatie non-profit care adună la un loc oameni și firme care vor să aibă o voce în problemele legate de mediu și agricultură poate fi un vehicul puternic pentru a promova schimbările pozitive în aceste domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *