Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Ziua deschisa a taierilor de intretinere si fructificare la speciile pomicole

Ziua deschisa a taierilor de intretinere si fructificare la speciile pomicole

  • de

Institutul Pomicol Maracineni a găzduit un eveniment important pe 9 martie 2023, intitulat „Ziua deschisa a taierilor de intretinere si fructificare la speciile pomicole”. Evenimentul a avut loc începând cu ora 10 și a inclus activități practice în livadă, cum ar fi taieri la unele specii de pomi (mar, prun, cires) și arbusti fructiferi (afin, coacaz rosu).

Evenimentul a fost deschis pentru producători de fructe și reprezentanți ai sectorului de procesare, consultanți, studenți, elevi, profesori și autorități publice centrale. În plus, au participat și doi membri ai ONG-ului Terra Gloria: Natur Grup Romania (www.naturgrup.ro) prin dl. Ing. Ene Andrei și dl. Aurelian Cioara și Pepiniera CRISPLANT Aiud prin dl. Cristian Popa (www.pepinieracrisplant.com).

Institutul Pomicol Maracineni este o instituție de referință în cercetarea pomicolă românească, cu o activitate neîntreruptă din 1967 până în prezent. În prezent, Institutul funcționează ca instituție de drept public, organizată ca instituție publică cu finanțare mixtă din venituri proprii și de la bugetul de stat, în subordinea Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu Șișești” (ASAS), instituție publică specializată, autonomă de consacrare academică și coordonare științifică, cu personalitate juridică, în coordonarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Institutul este implicat în cercetarea, dezvoltarea și inovarea în sectorul pomicol. Împreună cu stațiunile de cercetare-dezvoltare aflate în coordonare științifică (SCDP Băneasa, SCDP Bistrița, SCDP Constanța, SCDP Iași și SCDP Voinești), își propune să transfere în producție rezultatele de cercetare, dezvoltare și inovare, pentru a veni în sprijinul fermierilor, grupurilor de producători și cooperative care activează în sectorul pomicol.

Evenimentul „Ziua deschisa a taierilor de intretinere si fructificare la speciile pomicole” a reprezentat o oportunitate excelentă pentru participanți de a învăța mai multe despre taierile la speciile pomicole și de a-și îmbunătăți abilitățile în acest domeniu. De asemenea, evenimentul a permis întâlnirea și schimbul de experiență între fermieri, producători și specialiști în sectorul pomicol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *