Sari la conținut
Prima pagină » Blog » 730 de milioane de euro prin PNRR pentru perdele forestirere si paduri

730 de milioane de euro prin PNRR pentru perdele forestirere si paduri

  • de

Perdelele forestiere sunt benzi de plante, arbori și arbusti plantate în jurul marginilor terenurilor agricole sau în alte zone deschise pentru a proteja solul și a îmbunătăți biodiversitatea.

Acestea pot fi utilizate pentru a preveni eroziunea solului, pentru a reduce efectele vântului sau a ploii, pentru a controla schimbările climatice sau pentru a oferi un habitat pentru animale și păsări sălbatice.

Perdelele forestiere pot fi compuse dintr-o varietate de plante, arbori și arbusti, în funcție de nevoile specifice ale locului și ale proprietarului terenului. Acestea pot fi plante native sau exotice, dar este important să se asigure că acestea nu vor deveni invazive sau să afecteze în mod negativ alte plante sau animale sălbatice din zonă.

Odată ce perdelele forestiere sunt plantate, acestea oferă o serie de beneficii pentru terenul și mediul înconjurător. Acestea pot ajuta la reducerea eroziunii solului și la îmbunătățirea fertilității solului, prin păstrarea nutrienților și a apei în sol.

Perdelele forestiere pot reduce, de asemenea, efectele vântului și a ploii, ajutând la prevenirea pierderilor de sol, a apei și a substanțelor nutritive. Acestea pot, de asemenea, reduce efectele dăunătoare ale temperaturilor extreme, prin oferirea de umbra și protecție pentru culturi și animale.

În plus, perdelele forestiere oferă un habitat pentru animale sălbatice și păsări, ceea ce ajută la îmbunătățirea biodiversității și la protejarea ecosistemelor. Acestea pot ajuta, de asemenea, la reducerea poluării și a emisiilor de carbon prin captarea și stocarea carbonului din atmosferă.

În concluzie, perdelele forestiere reprezintă o soluție eficientă și durabilă pentru protejarea terenurilor agricole și îmbunătățirea mediului înconjurător. Acestea oferă o gamă largă de beneficii pentru sol, plante, animale și oameni, ceea ce le face o alegere ideală pentru orice proprietar de teren care își dorește să contribuie la protejarea mediului înconjurător.

Citeste articolul „Secretarul de stat Lorand Árpad Fulöp: „România dispune de 730 de milioane de euro pentru împăduriri în PNRR”” clic aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *