Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Saptamana verde 2023 la C.N.M.V. Turda

Saptamana verde 2023 la C.N.M.V. Turda

  • de

Începem această săptămâna cu o veste foarte bună pentru viitoarele generații, iubitorii de natură și pentru protectorii de mediu.
Vineri, 10 Martie am început demararea primelor proiecte educaționale în cadrul programului național “Săptămâna Verde” în parteneriat cu Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda.

În cadrul acestui eveniment elevii Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda au derulat activități, precum amenajarea spațiilor verzi, curățarea terenurilor de resturi vegetale, înființarea unor ronduri florale, plantarea pomilor și arborilor, respectiv plantarea panseluțelor, lalelelor și bănuței. Felicitări conducerii și cadrelor didactice pentru implicarea din teren și pentru aportul adus acestui proiect durabil.

Acest proiect se desfășoară în perioada 27 februarie-16 iunie 2023, fiecare unitate educațională din mediul preuniversitar având flexibilitatea să își aleagă o săptămână din această perioadă în care acoperă conținut și desfășoară activități legate de schimbări climatice și protecția mediului înăuntru și în afara unității educaționale. Platforma online își propune să susțină elevii, cadrele didactice și școlile în implementarea programului Săptămâna Verde și să ofere instrumente utile în acest sens.

Această inițiativă lansată public la început de 2023 trebuie considerată un punct de pornire, cu o importanță deosebită pentru mediul încojurător. Programul Săptămâna verde este introdus pentru prima oară în anul școlar 2022-2023 în structura anului școlar, la nivel național.

“Noi ca și membrii al asociației, suntem conduși de un profund simț al responsabilității față de natură și față de viitoarele generații. Din acest motiv, dorim să elaborăm proiecte multiple de viitor, cu diferite activități în care să implicăm  comunitățile locale și viitoarele generații cu scopul de a crea o valoare comună și de a genera un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, respectiv asupra resurselor naturale. Cu convingerea fermă că educarea viitoarelor generatii va reprezinta o sursă de valoare de dezvoltare, precum și un mijloc de a construi o relație  echilibrată cu mediul” – Dr. Ing. Felföldi Zoltán, președinte – Asociației Terra Gloria.

Prin derularea acestui parteneriat ne-am propus să inițiem proiecte comune, proiecte durabile de viitor, prin educarea copiilor cum să se comporte cu natura, să fie iubitori al naturii pentru a putea valorifica potențialul solului, respectiv al resurselor naturale.

Aceste etape de educare ar încuraja bunele practici agricole pentru a îmbunătăți randamentul culturilor, restructurarea solului și promovarea  instrumentelor tehnologice ca mijloace fata de schimbărilor climatice.

De ce să avem mereu sub conștientul nostru acest slogan, de ce „Săptămână verde”?

Pentru că poluarea și schimbările climatice ne afectează pe toți, iar ele sunt consecințe ale comportamentului nostru! Pământul are nevoie de noi, iar școala este locul în care copiii pot învăța, împreună, să aibă mai multă grijă de el!

Mai multe poze pe pagina de facebook CNMV Turda clic aici

Împreună educăm generații!

#săptămânverde

#săptămânaaltfel

#terragloria

#colegiulMihaiViteazu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *