Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Studenti in vizita la Statiunea viticola Apoldia Maior

Studenti in vizita la Statiunea viticola Apoldia Maior

  • de

Asa cum v-am obisnuit, pe blogul Terra Gloria sunteti mereu la curent ce se intampla in domeniul horticultura si viticultura. Redam mai jos o stire postata pe facebook de partenerii nostri Facultatea de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală USAMVClujNapoca

Studenţii programului de studii Ingineria și Managementul Afacerilor Agricole – anii II, III şi IV Departamentul de Stiinte Economice USAMV Cluj-Napoca au vizitat Stațiunea viticolă Apoldia Maior – USAMV Cluj-Napoca, situată în Apoldul de Sus, jud. Sibiu!

Plantația viticolă este în proprietatea USAMV Cluj-Napoca din anul 2020, cu scopul de se crea un puternic centru de învăţământ viti-vinicol în zona Transilvaniei, iar prin retehnologizare şi investiţii se urmăreşte relansarea tradiţiei vinurilor de Apoldia (10 noi vinuri au fost lansate în 2020), diversificarea soiurilor existente, inclusiv prin valorificarea celor tradiţionale (Iordana). Investiţiile nu au ocolit nici crama şi nu vor ocoli nici crearea de spaţii aferente proceselor de producţie, inclusiv spaţii de cazare pentru studenţi.

Domnul Roland Blaj – director al stațiunii, ing. Polgar Ştefan-Jombord (șef de fermă) și ing. Polgar Szilard au răspuns întrebărilor studenţilor având ca temă aspecte tehnologice şi economice legate de înfiinţarea şi dezvoltarea unei astfel de exploataţii: finanţare, management, marketing, indicatori şi strategii de eficienţă şi competitivitate!

Mulțumim domnilor Ștefan și Szilard Polgar – absolvenți ai facultății noastre, specializarea Horticultură, pentru amabilitatea de a ne fi gazde într-o locație unde, studenții au realizat o aprofundare a cunoştinţelor teoretice acumulate la cursuri şi laboratoare, deoarece au avut prilejul de a le pune în practică, în acest fel îmbogățindu-și cunoștiințele și mai punând o cărămidă la temelia experienței acumulate.

Studenții au fost însoțiți și îndrumați de către Lector dr. ing. Manuela Carmen Simu și Lector dr. Marius Sabău, titulari ai disciplinelor management și marketing!
Învățăm mereu, în fiecare zi! Pentru viitor!
Perioada de vizită: noiembrie 2022
sursă info și imagini: Departamentul de Științe Economice USAMV Cluj Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *