Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Jocuri si activitati pentru copii inspirate de plantarea si ingrijirea copacilor si pomilor fructiferi

Jocuri si activitati pentru copii inspirate de plantarea si ingrijirea copacilor si pomilor fructiferi

Plantarea și îngrijirea copacilor și pomilor fructiferi poate fi o activitate distractivă și educativă pentru copii, dar poate fi și o oportunitate de a-i învăța despre responsabilitate și importanța conservării mediului înconjurător. Pentru a-i încuraja pe copii să participe și să se bucure de această activitate, există o varietate de jocuri și activități inspirate de plantarea și îngrijirea copacilor și pomilor fructiferi. În acest articol, vom explora câteva dintre aceste jocuri și activități.

  1. Ghicește pomul” Acest joc este un mod distractiv de a-i învăța pe copii să recunoască diferitele tipuri de pomi și arbori. Înainte de a începe jocul, trebuie să alegeți diferite specii de pomi și arbori și să le numiți. Apoi, copiii trebuie să închidă ochii, iar tu să le prezinți o frunză sau o ramură de la unul dintre acești pomi sau arbori. Copiii trebuie să ghicească din ce pom sau arbore face parte frunza sau ramura respectivă. În cazul în care ghicesc corect, pot primi un punct. La final, cel care adună cel mai mare număr de puncte câștigă jocul.
  2. Plantează un pom” Acest joc este o modalitate excelentă de a-i învăța pe copii să planteze un pom sau un arbore. Înainte de a începe jocul, trebuie să pregătiți câteva ghivece de flori sau containere de plastic, un sac de sol și câțiva puieți de pom sau arbore. Copiii trebuie să ia ghivecele de flori sau containerele de plastic, să le umple cu sol și să planteze puieții în acestea. Apoi, trebuie să udă puieții și să îi așeze într-un loc însorit. Copiii trebuie să îngrijească acești puieți, udându-i și îngrijindu-i regulat, până când încep să crească.
  3. Construiește o casă pentru păsări” Acest joc este o modalitate excelentă de a-i învăța pe copii despre mediul înconjurător și importanța protejării păsărilor. Înainte de a începe jocul, trebuie să pregătiți niște materiale, cum ar fi bucăți de lemn, sfori și unelte mici de tăiat și găurit. Copiii trebuie să construiască o casă pentru păsări, tăind bucățile de lemn și găurind găurile necesare. Apoi, trebuie să asambleze casă și să o decoreze cu flori și frunze pentru a o face cât mai atrăgătoare pentru păsări.După ce casa este construită și decorată, copiii pot să o amplaseze într-un loc sigur și să aștepte să vadă dacă atrage păsări. În timp ce așteaptă, pot să învețe despre diferitele specii de păsări și despre modul în care acestea contribuie la ecosistem. De asemenea, puteți să discutați despre importanța protejării păsărilor și despre modul în care putem să le ajutăm să supraviețuiască.
  4. Culege fructe” Acest joc este o modalitate distractivă de a-i învăța pe copii despre recoltarea fructelor și legumelor și despre importanța lor într-o dietă sănătoasă. Înainte de a începe jocul, trebuie să alegeți diferite tipuri de fructe și legume și să le numiți. Copiii trebuie să ia coșurile de cules fructe și să strângă fructele sau legumele din grădină. Pot să învețe cum să recunoască fructele și legumele coapte și să le culeagă cu grijă, astfel încât să nu le distrugă. După ce au strâns toate fructele și legumele, puteți să discutați despre beneficiile acestora pentru sănătate și să faceți împreună o gustare sănătoasă.
  5. Hai să pictăm un pom” Acest joc este o modalitate excelentă de a-i învăța pe copii despre culorile și texturile diferite ale pomilor și arborilor. Copiii trebuie să ia o coală mare de hârtie și să deseneze un pom sau un arbore. Apoi, trebuie să folosească culori diferite și să picteze frunzele și trunchiul copacului. Pot să învețe despre culorile diferite și despre modul în care acestea pot fi amestecate pentru a obține culori noi. După ce au terminat, puteți să vorbiți despre importanța pomilor și arborilor în mediul înconjurător și despre modul în care aceștia ne ajută să respirăm aer curat.

Există o varietate de jocuri și activități distractive și educative pentru copii inspirate de plantarea și îngrijirea copacilor și pomilor fructiferi. Acestea nu numai că îi învață pe copii despre responsabilitatea de a avea grijă de natură, dar îi și ajută să se bucure de frumusețea mediului înconjurător și să își dezvolte imaginația și creativitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *