Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Prima retea de parcari smart pentru biciclisti

Prima retea de parcari smart pentru biciclisti

  • de

Pe 30 martie 2023 a avut loc o intalnire foarte constructiva intre reprezentantii Rastel.io , Digital Policy si Terra Gloria.
Parcările inteligente pentru biciclete sunt o soluție la problemele de parcare din orașe și un pas important către un oraș inteligent. Aceste parcări pot fi o modalitate eficientă de a reduce poluarea și congestia rutieră din orașe, precum și de a promova utilizarea bicicletelor ca mijloc de transport.


În Europa, multe orașe mari au început să implementeze parcări inteligente pentru biciclete. De exemplu, în Amsterdam există o rețea impresionantă de parcări subterane pentru biciclete, care pot găzdui până la 20.000 de biciclete. În Copenhaga, bicicliștii pot găsi o serie de parcări inteligente, care permit plasarea bicicletelor într-un sistem automatizat și securizat.
În Oradea, start-up-ul Rastel.io își propune să ofere o soluție modernă pentru parcare bicicletelor în oraș. Ei oferă un sistem de parcări inteligente pentru biciclete, care poate fi instalat în mai multe locații din oraș. Utilizatorii pot parca bicicletele lor într-un mod sigur și eficient, evitând astfel problemele de parcare și protejând bicicletele de furt.
Terra Gloria este un ONG care lucrează la soluții pentru un oraș prietenos cu biciclistii și un mediu mai sustenabil. Se organizeaza evenimente si discutii deschise pentru a îmbunătăți calitatea vieții în orașe, inclusiv soluții pentru transportul public și reducerea poluării.
Surpriza a fost că Terra Gloria si Rastel.io au mult mai multe în comun fata de estimarea initiala și se pot sprijini reciproc în dezvoltarea de soluții pentru un oraș mai inteligent și sustenabil. Prin colaborarea, se poate crea un sistem mai puternic și mai eficient pentru a răspunde nevoilor orașelor din România și din Europa.
Parcările inteligente pentru biciclete sunt o soluție importantă pentru problemele de parcare din orașe și o parte esențială a unui oraș inteligent. Companiile de tech si ONG-urile joacă un rol important în dezvoltarea și implementarea acestor soluții în orașele din România și din Europa. Prin colaborarea lor, putem construi un viitor mai bun pentru orașele noastre și pentru mediul înconjurător.

Digital Policy este o platformă de analiză și storytelling despre politici digitale axată pe orașe, România și Uniunea Europeană. Suntem o sursă deschisă de analize bazate pe expertiză academică, o privire obiectivă asupra transformării digitale. Afla mai multe pe site digitalpolicy.ro

Daca esti din Oradea te invitam sa participi la sondajul public rastel.io Gasiti detalii pe pagina lor de facebook www.facebook.com/rastel.io

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *