Sari la conținut
Prima pagină » Blog » 3 lucruri pe care trebuie sa le facem acum pentru a salva planeta

3 lucruri pe care trebuie sa le facem acum pentru a salva planeta

Trăim cu gândul la un viitor în care schimbările climatice și catastrofale naturale să fie ținute la distanță în timp ce încă alimentăm lumea noastră în curs de dezvoltare.

Ne dorim un viitor în care putem hrăni 10 miliarde de oameni din întreaga lume și putem oferi apă potabilă mai curată și mai abundentă, protejând totodată terenurile, lacurile și râurile dătătoare de viață.

Încă mai sperăm la un viitor în care inima sălbatică a naturii mai bate puternic prin fauna sălbatică sănătoasă și peisaje magnifice, în timp ce orașele noastre întărite de armonia cu natura.

În schimb ceea ce facem în prezent și până în 2030 va determina în totalitate dacă vom putea încetinii încălzirea globală la 1,5 grade Celsius, nivelul pe care oamenii de știință sunt de acord că va evita cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice conservând în același timp suficient pământ și apă pentru a încetini pierderea accelerată a speciilor.

Această viziune și misiune poate fi realizabilă dacă ne unim și dacă vom depune toate eforturile pentru a face din această dorință o realitate.

3 lucruri pe care trebuie să le schimbăm!

Dacă urmăm calea pe care ne-o arată știința, avem puterea de a salva aproape toate tipurile de habitat de pe ținuturile lumii. Acesta este un câștig uriaș pentru animale sălbatice, păsări, plante, insecte și diversitatea vieții care face din lumea noastră naturală o astfel de comoară.

1). Trebuie să producem mai multe alimente pe mai puțin teren agricol!

Problema ce mare – agricultura de astăzi este cea mai mare sursă de conversie a terenurilor, determină defrișările care agravează schimbările climatice, utilizează 70% din aprovizionarea cu apă dulce a lumii și se bazează pe practicile de îngrășăminte care ne poluează apele.

Care ar putea fi remediul – ar trebuii sa producem alimente acolo unde este cel mai profitabil, în locuri unde seva folosii mai puțină apă și mai puțin pământ.

2). Eliminarea pescuitului excesiv!

Problema cea mare – pescuitul excesiv și gestionarea defectuoasă a pescuitului sunt devastatoare pentru speciile de pești care sunt împinse în pragul colapsului. Astfel se pun în pericol rețelele trofice și ecosistemele oceanice prin perturbarea echilibrului întregii vieți marine.

Care ar putea fi remediul – rărirea și selecția metodele de pescuit, astfel încât oceanele să poată fi mai abundente și mai sănătoase pe viitor.

3). Trebuie să creștem energia verde!

Problema cea mare – schimbările climatice reprezintă cea mai gravă amenințare cu care se confruntă planeta noastră astăzi. Astfel, trebuie să reducem emisiile de carbon la nivelurile convenite în Acordul de la Paris privind clima, pentru a preveni daune catastrofale pe viitor. Care ar putea fi remediul – prin transferul a 85% din aprovizionarea cu energie a lumii către surse de combustibili nefosili și cât mai multe investiții în strategii și proiecte durabile, precum reîmpădurirea și înființarea spațiilor verzi care captează dioxidul de carbon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *