Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Actiune de plantare pomi fructiferi in Biharia

Actiune de plantare pomi fructiferi in Biharia

  • de

„Dealul Viilor” din comuna Biharia judetul Bihor a fost gazda unei actiuni de plantare pomi fructiferi. Vremea a tinut cu organizatorii si au reusit sa duca plantarea la bun sfarsit.

Au participat elevi si cadre de la Seminarul Teologic Greco-Catolic Oradea impreuna cu un frumos colectiv de la Asociatia Ziléos România, coordonat de doamna Ramona Dragoș, responsabil Ziléos.

Din partea ONG-ului Terra Glora, cel care a donat pomii, a fost prezent vicepresedintele Valentin Todor care a mentionat cateva cuvinte inainte de a incepe plantarile pentru copiii si tinerii prezenti:

„Este o mare plăcere să vă întâlnesc astăzi la acest eveniment special de plantare a pomilor fructiferi. Sunteți protagoniștii unei acțiuni frumoase și importante pentru mediul înconjurător și pentru viitorul nostru. Prin plantarea acestor pomi, voi contribuiți la îmbunătățirea calității aerului, la conservarea biodiversității și la promovarea unui stil de viață sănătos.

Planeta noastră, Pământul, ne oferă atât de multe resurse neprețuite, iar copacii sunt unul dintre cele mai valoroase daruri pe care le avem. Ei produc oxigen, absorb dioxidul de carbon și furnizează habitat pentru o varietate de specii de plante și animale. În plus, pomicultura reprezintă o sursă importantă de hrană pentru noi și generațiile viitoare.

Prin plantarea pomilor fructiferi astăzi, voi faceți un gest minunat pentru mediu și comunitatea voastră. Veți avea grijă de acești pomi pe măsură ce cresc, îi veți uda și îi veți proteja de dăunatori, iar în schimb veți primi roade gustoase și sănătoase. Așa veți învăța importanța responsabilității față de natură și veți contribui la protejarea și conservarea acesteia pentru viitoarele generații.

Vreau să vă încurajez să fiți gardieni ai mediului înconjurător, să îndrăgiți natura și să o protejați în tot ceea ce faceți. Fiecare gest mic, precum plantarea unui pom, contează și poate avea un impact semnificativ asupra mediului și comunității noastre.”

Claudia Grue Arad, manager evenimente in cadrul ONGului a avut cuvantul de final. „Vă mulțumesc pentru participarea voastră la acest eveniment și pentru implicarea voastră în protejarea mediului înconjurător. Să îngrijim livada noastră și să ne bucurăm de roadele ei în viitor. Multumesc organizatorului Asociatia Ziléos România si doamnei director Ramona Dragos. Multumesc partenerilor Pepiniera Crisplant Aiud, de la care avem material săditor pomicol certificat, atent selectat și produs în România. Multumesc Super Events Oradea pentru organizare si pentru gustarile traditionale si partenerului de hidratare, producator local, Apa OAȘ. Vă mulțumesc in numele intregii echipe Terra Gloria si speram sa ne revedem tot aici peste 1-2 ani sa culegem si sa degustam fructe impreuna! Inchei cu un citat din Molière, care spunea ”Copacii care cresc încet, poartă cele mai bune fructe.”

Așadar, haideți să ne unim eforturile și să plantăm acești pomi fructiferi cu entuziasm și responsabilitate. Să ne amintim mereu că noi suntem administratorii acestei planete și că avem datoria de a o proteja și conserva pentru noi și pentru generațiile viitoare.

MOCIRLIREA RADACINILOR s-a facut astfel: 10 l apa + 100 ml RAIZA MIX + pamant. Compozitia trebuie sa semene cu o „smântână”. Raiza Mix este un biostimulator de inradacinare.

Terra Gloria invita producatorii bihoreni din domeniul horticulturii la o expozitie cu vanzare, participarea este gratuita. „Pe 19-21 mai va invitam la Zilele Horticulturii Clujene, editia a II-a, eveniment organizat in Campusul USAMV Cluj https://fb.me/e/27W473dzA . Pe parcursul celor trei zile, specialişti în horticultură vă vor prezenta multe din tainele acestei profesii prin workshop-uri, ateliere, expoziţii şi demonstrații în campus. Alte detalii gasiti pe pagina de facebook Facultatea de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală USAMVClujNapoca” a declarat presedintele ONG ului dl. ing.dr. Felföldi Zoltán Zoli Felfoldi

Parteneri FAN MEDIA Oradea, Sere-IMD Horticulture Systems, Natur Grup Romania distribuitor DAYMSA, Pepiniera Crisplant Aiud, Facultatea de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală USAMVClujNapoca , Super Events Oradea , Ziléos România , FANBAIE ,Biostimulator inradacinare RAIZA MIX, Episcopia Greco-Catolică de Oradea , Crisplant Aiud , Bers Nova , www.eeco.ro , www.spotmedia.ro , www.green-report.ro ,www.firstevent.ro , Revista Ferma, Yuksel Romania ,FERMIERUL https://www.facebook.com/groups/2712719515701736/ , Bio Culture , Digital Policy ,www.digitalpolicy.ro ,DeutschClub Oradea

Multumiri presei locale:

infooradea.ro https://infooradea.ro/actiune-de-plantare-pomi-fructiferi-in-comuna-biharia-donati-de-un-ong-din-cluj-napoca/

Cotidianul Crisana https://www.crisana.ro/stiri/actualitate-2/pe-dealul-viilor-din-biharia-plantare-de-pomi-fructiferi-194674.html

Pentru mai multe foto si video accesati pagina de facebook Terra Gloria clic aici

After movie youtube

O actiune similara a avut loc in comuna Alparea Bihor, citeste articolul aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *