Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Terra Gloria in vizita la standul Agroleg Varo in cadrul Zilelor Horticulturii Clujene

Terra Gloria in vizita la standul Agroleg Varo in cadrul Zilelor Horticulturii Clujene

  • de

Evenimentul Zilelor Horticulturii Clujene a fost marcat de prezența ONGului Terra Gloria și a președintelui său, ing.dr. Felföldi Zoltán, la standul Agroleg Varo. Aici, dl. Felföldi Zoltán a avut o discuție cu ing.dr. Florin Varo, proprietarul Agroleg Varo, despre inovatorul adjuvant Inex-A. Această întâlnire a evidențiat importanța dezvoltării soluțiilor sustenabile în agricultură și a promovării unor practici responsabile pentru mediul înconjurător. Vezi video aici

Adjuvantul Inex-A este un produs neionic care are capacitatea de a îmbunătăți efectul soluțiilor nutritive utilizate în agricultură. Acesta permite reducerea cantității de îngrășăminte utilizate și prelungește durata efectului acestora. Odată adăugate în soluția nutritivă, particulele lichide se fixează mai bine pe frunze, mărind astfel suprafața de contact și îmbunătățind absorbția substanțelor nutritive. De asemenea, adjuvantul contracarează acțiunea ploii, asigurând o eficiență sporită a soluțiilor aplicate.

Pentru utilizarea optimă a produsului Inex-A, acesta trebuie adăugat în rezervor atunci când acesta conține cel puțin 70-75% apă și înainte de adăugarea îngrășămintelor. Ulterior, rezervorul trebuie completat cu apă și amestecul trebuie agitat pentru o dispersie uniformă.

Doza de adjuvant Inex-A depinde de cantitatea de apă utilizată și variază între 0,5 și 1 ml pe litru. Este important de menționat că produsul nu este fitotoxic și poate fi amestecat cu orice îngrășământ. Cu toate acestea, pentru a obține cele mai bune rezultate, este recomandabil să se efectueze teste preliminare la scară mică.

Dl. ing.dr. Florin Varo, proprietarul Agroleg Varo, a fost un partener de discuție inspirat pentru dl. ing.dr. Felföldi Zoltán. Florin Varo, cu un Master și un Doctorat în Biotehnologii, este un expert în domeniu și este mereu conectat la cele mai recente tendințe și inovații din Europa. El și-a împărtășit experiența de a cultiva legume curate și sănătoase în ferma sa, folosind metode de bio-fertilizare, ciuperci și prădători pentru a combate dăunătorii și bolile. Astfel de practici sustenabile sunt tot mai căutate în agricultură, iar tinerii sunt interesați de soluții eficiente și responsabile pentru producția agricolă.

Terra Gloria, ca organizație non-profit, adună oameni și companii din diverse domenii, care doresc să aibă o voce activă în problemele legate de mediu și agricultură. Participarea lor la evenimentul Zilelor Horticulturii Clujene a subliniat importanța promovării schimbărilor pozitive în aceste domenii și a evidențiat adjuvantul Inex-A ca pe o soluție inovatoare în sprijinul agriculturii sustenabile.

Terra Gloria este o organizație non-profit care depinde de donații și sponsorizări pentru a-și finanța proiectele. Dacă sunteți interesat să vă implicați în această inițiativă, puteți să faceți o donație sau să sponsorizați actiunile de plantare de pomi fructiferi, copaci sau ecologizari prin contul deschis la Banca Transilvania RO61BTRLRONCRT0669801601 beneficiar asociatia Terra Gloria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *