Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Ecochallenge 2023 – Suncuius Bihor 20 mai

Ecochallenge 2023 – Suncuius Bihor 20 mai

  • de

Situl Natura2000ROSAC0062 a fost gazda unei noi editii ECOCHALLENGE.

„24 de echipaje participante la concursul interșcolar ECOCHALLENGE, din 8 școli din Oradea și județul Bihor. Asta înseamnă peste 100 de elevi care și-au petrecut ziua în aer liber, pe malul Crișului Repede, la Șuncuiuș.

Au fost parcurse mai multe probe practice și teoretice referitoare la carstul din Pădurea Craiului.

Primii trei clasați :

Locul I -echipa ”Veverițele” de la Colegiul Național Teodor Neș Salonta

Locul II – echipa ”Miraculous” de la Liceul Teoretic Friedrich Schiller din Oradea

Locul III – echipa Floare de Lotus de la Liceul Teoretic German Friedrich Schiller Oradea.

Felicitări tuturor participanților !” se arata in comunicatul organizatorilor

sursa: https://www.facebook.com/EcotopOradea

Ecochallenge

Este un concurs interșcolar, avînd ca temă protecția biodiversității, care se adresează elevilor de gimnaziu din Oradea și județul Bihor. Anul acesta s-a organizat a XX-a ediție a concursului.

Sloganul Ecotop „Pentru că nouă ne pasă de natură şi de mediul în care trăim, există Ecotop Oradea!” https://ecotoporadea.ro/

Terra Gloria felicita organizatorii si vine in intampinarea cititorilor acestui comunicat cu 5 motive cheie de ce protecția biodiversității este de deosebit de importantă:

  1. Stabilitatea ecosistemelor: Biodiversitatea susține stabilitatea și funcționarea ecosistemelor. Ecosistemele sănătoase și diverse oferă servicii ecologice vitale, cum ar fi polenizarea plantelor, purificarea apei, menținerea calității solului și ciclurile nutrienților. Dacă biodiversitatea este afectată sau redusă, aceste servicii ecologice pot fi perturbate, ceea ce poate duce la degradarea ecosistemelor și la scăderea calității vieții pentru toate speciile, inclusiv oameni.
  2. Susținerea securității alimentare: Biodiversitatea este esențială pentru producția de alimente. O varietate largă de plante și animale domestice și sălbatice furnizează resurse genetice valoroase pentru a dezvolta culturi rezistente la boli, la schimbările climatice și la alte amenințări. Diversitatea genetică a culturilor și a animalelor de fermă contribuie la creșterea rezistenței și la adaptabilitatea sistemelor agricole.
  3. Medicină și inovație: Biodiversitatea oferă o sursă importantă de substanțe chimice și compuși organici utilizate în dezvoltarea medicamentelor și a altor produse. Multe medicamente și tratamente actuale sunt derivate din plante, animale și organisme marine. Pierderea biodiversității poate duce la dispariția unor potențiale surse de medicamente și la limitarea descoperirii de noi tratamente.
  4. Aspectul estetic și recreația: Biodiversitatea contribuie la frumusețea naturală și la diversitatea peisajelor noastre. Peisajele bogate în biodiversitate atrag turiști și oferă oportunități pentru recreere și relaxare în natură. Observarea și interacțiunea cu plantele și animalele sălbatice pot aduce beneficii fizice și psihologice oamenilor.
  5. Resiliența și adaptabilitatea la schimbările climatice: Biodiversitatea poate juca un rol important în adaptarea la schimbările climatice. Ecosistemele diverse și sănătoase pot fi mai rezistente la efectele schimbărilor climatice și pot ajuta la menținerea unui mediu înconjurător mai stabil pentru oameni și alte specii. Prin conservarea biodiversității și restaurarea ecosistemelor, putem contribui la reducerea impactului schimbărilor climatice și la adaptarea la noile condiții.

Acestea sunt doar câteva motive pentru care protecția biodiversității este esențială. Asigurarea conservării și gestionarea durabilă a resurselor naturale este fundamentală pentru a menține echilibrul și bunăstarea planetei noastre și pentru a ne asigura un viitor sustenabil.

Terra Gloria este o organizație non-profit care depinde de donații și sponsorizări pentru a-și finanța proiectele. Dacă sunteți interesat să vă implicați în această inițiativă, puteți să faceți o donație sau să sponsorizați actiunile de plantare de pomi fructiferi, copaci sau ecologizari prin contul deschis la Banca Transilvania RO61BTRLRONCRT0669801601 beneficiar asociatia Terra Gloria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *