Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Capace colorate – sperante redate

Capace colorate – sperante redate

  • de

Terra Gloria salută proiectul si publică integral comunicatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea.

Inima care bate în mijlocul comunității

Ne-am putea imagina vreodată că un obiect, aparent neimportant, cum sunt capacele de plastic, poate avea misiunea de a aduce o rază de speranță în viețile celor cu care soarta a fost dură și le-a adus suferințe? Există oameni care au văzut adevăratul potențialal al capacelor de plastic și au ales să transforme destinul lor prin a le valorifica și a dona apoi suma provenită din reciclare. Inspirați de comunitatea „Capace cu Suflet,” elevii și profesorii Liceului Greco – Catolic „Iuliu Maniu” s-au alăturat proiectului educativ județean „Capace colorate – speranțe redate.”

În luna martie, cu ocazia Zilei Globale a Reciclării, am înțeles că puterea lui ÎMPREUNĂ poate crește și reuși să mobilizeze cât mai mulți, și am amplasat timp de trei zile „inima” Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” pentru a colecta capace PET în inima orașului. În urma inițiativei noastre, s-au strâns 200 kg de capace, depășind astfel peste 400 kg colectate în total în cadrul liceului nostru. Elevii au devenit prin gestul lor promotori ai valorilor pentru formarea unui comportament ecoprotectiv, micul lor gest ducând la ample acțiuni de reciclare cu rezultate incredibile, și au transmis entuziasmul și determinarea lor întregii comunități.

La aprecierile și încurajările Preasfinției Sale Virgil Bercea, cel care sprijină necondiționat și în permanență materializarea ideilor cu potențial, în cadrul activităților din Săptămâna Verde, am amplasat „inima” în afara liceului, pentru a fi umplută cu mici capace colorate pe întreg parcursul anului. După consultarea secretarului episcopal, Eugen Ivuț, „inima” și-a găsit locul în „Edenul” înmiresmat și încântător al florilor din curtea Episcopiei Greco-Catolice, lângă Catedrala Sfântul Nicolae și ne așteaptă pe toți să picurăm în ea iubirea fată de mediul înconjurator și cei mai puțin norocoși prin cât mai multe capace.

Director, Prof. Aurelian Andrei Cristea

Coordonator proiect, Prof. Patricia Capriș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *