Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Tanara antreprenoare Adelina Ilea: Curaj si Succes in Horticultura

Tanara antreprenoare Adelina Ilea: Curaj si Succes in Horticultura

  • de

Într-o lume în care tinerii sunt adesea priviți ca fiind lipsiți de experiență și îndrăzneală, există exemple care demonstrează contrariul. Adelina Ilea, o absolventă a Facultății de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală USAMV Cluj-Napoca, reprezintă un model de tânăr de succes care și-a urmat visul și a ajuns să obțină rezultate remarcabile în domeniul horticulturii. Cu curaj și ambiție, ea și soțul ei au reușit să construiască un proiect de familie în agricultură, cu un accent deosebit pe cultura de căpșuni în sistem hidroponic.

De la vis la realitate: Pornind de la dorința arzătoare de a se perfecționa în domeniul horticulturii, Adelina Ilea a depus eforturi considerabile pentru a-și realiza visul. În anul 2021, împreună cu soțul ei, a început construcția unui solar de 2000 mp în comuna Certeze, județul Satu Mare. Alegerea sistemului hidroponic pentru cultivarea căpșunilor a fost una îndrăzneață și inovatoare. Această metodă presupune creșterea plantelor într-un mediu controlat, fără utilizarea solului tradițional, ci cu ajutorul unor saltele de fibră de cocos, asigurându-se astfel condiții optime pentru dezvoltarea plantei.

Primii pași spre succes: După finalizarea construcției serei și pregătirea mediului de cultivare, Adelina Ilea și soțul ei au pornit în aventura producției de căpșuni. Aceasta a fost prima lor primăvară de producție, iar rezultatele nu au întârziat să apară. La începutul lunii mai, au început valorificarea primelor fructe obținute în sistemul hidroponic. Soiul cultivat, Albion, este un soi remontant, ceea ce înseamnă că oferă mai multe recolte pe parcursul unui sezon, sporind astfel rentabilitatea afacerii.

Ambiția și curajul în fața provocărilor: Parcursul Adelinei Ilea în domeniul horticulturii nu a fost lipsit de provocări. Trecerea de la teorie la practică a necesitat multă muncă și perseverență. Deși a întâmpinat obstacole pe parcurs, tânăra antreprenoare nu s-a descurajat. A depus eforturi considerabile pentru a învăța și a se perfecționa continuu în domeniul său de activitate. Curajul de a se aventura într-o afacere proprie și de a experimenta noi tehnici și metode a fost cheia succesului ei.

Apel la colaborare: Felicitând-o pe Adelina Ilea pentru realizările sale remarcabile, echipa Terra Gloria îi transmite urări de succes în proiectul său de familie. Terra Gloria este o organizație non-profit ce își propune să adune oameni și companii interesate de problemele legate de mediu și agricultură, oferindu-le o voce puternică și oportunitatea de a promova schimbări pozitive în aceste domenii. Adelina Ilea și experiența sa în horticultură ar putea aduce o contribuție valoroasă și inspirație altor tineri pasionați de agricultură și mediu.

Terra Gloria este o organizație non-profit care depinde de donații și sponsorizări pentru a-și finanța proiectele. Dacă sunteți interesat să vă implicați în această inițiativă, puteți să faceți o donație sau să sponsorizați actiunile de plantare de pomi fructiferi, copaci sau ecologizari prin contul deschis la Banca Transilvania RO61BTRLRONCRT0669801601 beneficiar asociatia Terra Gloria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *