Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Zileos Oradea a organizat un club despre ecologie

Zileos Oradea a organizat un club despre ecologie

  • de

Comunicat 22 mai 2023.

La invitația domnului profesor George Demian, echipa Ziléos Oradea a organizat un club despre ecologie, eveniment ce i-a implicat pe elevii clasei a IX-a A, de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, clasă la care domnul profesor este diriginte. Clubul s-a desfășurat ca activitate în cadrul programului școlar „Săptămâna verde”.

Clubul a debutat cu un moment de distracție și anume cu celebrul joc „Simon says”(Simon spune…).

Invitat să le vorbească elevilor a fost Alex Trandafir, cercetaș în cadrul Cercetașilor Creștini Români și student la Facultate de Geografie și Management din cadrul Universității din Loughborough, Marea Britanie. Chiar dacă a intrat online, Alex a reușit să-i captiveze pe tineri prin explicațiile sale, prezentându-le cu ajutorul imaginilor, graficelor și a hărților, schimbările climatice ce au apărut în ultimii ani. Alex le-a vorbit elevilor și despre poluare, despre reciclare și despre cum putem, fiecare dintre noi, să ajutăm la salvarea pământului, prin activități de ecologizare.

Din echipa Ziléos, Dragoș Tomescu a fost cel care a coordonat partea spirituală. Folosind textele Bibliei, Dragoș a ilustrat frumusețea Creației lui Dumnezeu pe care o putem vedea și astăzi, dar care, de multe ori, riscă să fie alterată de acțiunile omului. Pentru acest moment spiritual a fost propusă piesa „Earth song” de la Michael Jackson, care chiar dacă nu este o piesă religioasă, este o melodie profundă, care prin versurile acesteia te atinge și te face să te gândești mai bine la raportul tău cu planeta, cu natura, cu tot ceea ce Dumnezeu a creat.

Întâlnirea s-a încheiat cu prezentarea aftermovie-ului taberei formative Ziléos de la București.

Îi mulțumim domnului profesor George pentru această invitație și ne bucurăm că am putut să o onorăm. Îi mulțumim lui Alex Trandafir pentru că și-a dedicat acest timp pentru a ne ajuta.

Terra Gloria este o organizație non-profit care depinde de donații și sponsorizări pentru a-și finanța proiectele. Dacă sunteți interesat să vă implicați în această inițiativă, puteți să faceți o donație sau să sponsorizați actiunile de plantare de pomi fructiferi, copaci sau ecologizari prin contul deschis la Banca Transilvania RO61BTRLRONCRT0669801601 beneficiar asociatia Terra Gloria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *