Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Saptamana verde la Scoala Gimnaziala Nr 1 Sacadat Bihor

Saptamana verde la Scoala Gimnaziala Nr 1 Sacadat Bihor

  • de

În cadrul Săptămânii verzi din județul Bihor, 20 elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Săcădat au avut ocazia unică de a vizita o companie locală dedicată promovării utilajelor performante pentru spații verzi. Această experiență a fost posibilă datorită implicării și sprijinului acordat de compania locală, care a oferit elevilor oportunitatea de a testa produsele inovatoare de la branduri globale de top.

Comunicatul postat pe paginile de socializare ale Școlii Gimnaziale Nr. 1 Săcădat evidențiază angajamentul acesteia față de investiția în noile generații și protejarea mediului înconjurător. Prin intermediul acestei vizite, elevii au avut posibilitatea de a se familiariza cu utilaje profesionale destinate cosirii și întreținerii gazonului, contribuind astfel la dezvoltarea unei conștiințe ecologice și a unei iubiri pentru verde în rândul tinerilor.

Săptămâna verde 2023, desfășurată în perioada 27 februarie-16 iunie, reprezintă un program educațional amplu, dedicat educării elevilor în privința schimbărilor climatice și protecției mediului. Fiecare unitate educațională din mediul preuniversitar are posibilitatea de a-și alege o săptămână din acest interval în care să abordeze conținut și să organizeze activități legate de aceste teme.

Cu ajutorul unei platforme online, acest program își propune să sprijine elevii, cadrele didactice și școlile în implementarea Săptămânii verzi, oferindu-le instrumente utile pentru desfășurarea activităților și acoperirea conținutului tematic. Lansată public la începutul anului 2023, platforma este considerată un punct de pornire, iar în anul școlar următor se așteaptă să fie adăugate noi materiale și activități pentru a spori eficiența programului.

Compania locală care a primit vizita elevilor, AGRISORG, este activă pe piața românească încă din 2001 și se concentrează pe furnizarea de tehnologii profesionale avansate în agricultură, grădinărit și întreținerea spațiilor verzi. Cu ajutorul asociaților italieni Giuseppe Totti, Monia Totti și Federico Andreani, cu o vastă experiență în domeniul mașinilor agricole și de grădinărit, AGRISORG și specialiștii români din cadrul acesteia aduc în prim-plan agricultura mică și medie de succes, precum și conceptul de grădinărit ultra-modern cu ajutorul roboților.

AGRISORG pune accent pe inovație, profesionalism și relația cu clienții, susținând în același timp bunele practici și tradiția în activitățile agricole. Compania se implică activ în comunitatea locală și investește în educație, oferind elevilor posibilitatea de a descoperi utilajele și tehnologiile de ultimă generație care pot contribui la îmbunătățirea gestionării și protejării mediului înconjurător.

Prin intermediul acestei vizite și a colaborării cu AGRISORG, elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Săcădat au avut oportunitatea de a se familiariza cu noile tehnologii și de a înțelege importanța protejării mediului înconjurător. Astfel de inițiative sunt esențiale pentru a cultiva dragostea pentru verde și pentru a forma viitoare generații conștiente de responsabilitățile lor în ceea ce privește protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice.

Ti-a placut articolul? Sustine activitatea ONG ului Terra Gloria prin donatii si sponsorizari IBAN RO61BTRLRONCRT0669801601 Banca Transilvania

Linkuri utile

Conferinta „AgriTech – Agricultură Ecologică, Tehnologie și Irigare, Ediția I, Timișoara, 13 iunie” detalii si inscrieri aici https://www.facebook.com/events/619062903467140

https://saptamanaverde.edu.ro/ro

https://www.edu.ro/metodologie_Saptamana_Verde

https://www.facebook.com/Agrisorg

https://scoalasacadat.ro/index.php

https://www.facebook.com/asociatiaterragloria/

Terra Gloria este o organizatie non-profit care adună la un loc oameni și firme care vor să aibă o voce în problemele legate de mediu și agricultură poate fi un vehicul puternic pentru a promova schimbările pozitive în aceste domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *