Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Panouri fotovoltaice langa solarii. Pareri pro si contra.

Panouri fotovoltaice langa solarii. Pareri pro si contra.

  • de

Tendințe noi în domeniul legumiculturii legate de utilizarea panourilor fotovoltaice ca alternativă pentru energia solară. Am stat de vorbă cu domnul Ionuț Torgie; iată câteva remarci ale unui profesionist din domeniu.

Terra Gloria: Domnule Torgie, ce părere aveți despre imaginea alăturată, care prezintă solarii cu instalații de panouri fotovoltaice montate în exterior? Context: imaginea a inceput sa circule pe facebook in luna februarie 2025 si a atras atentia echipei de content TG.

Ionuț Torgie: Din experiența mea, această combinație este foarte populară și eficientă. De exemplu, în Grecia, solariile dotate cu panouri fotovoltaice sunt destul de comune. Se cultivă plante care nu necesită multă lumină în interiorul solariilor, în timp ce panourile fotovoltaice captează energia solară abundentă din exterior. Acest model este nu doar sustenabil, ci și profitabil în zonele cu mult soare.

Dl. Ionuț Torgie este manager la IMD Horticulture Systems, disponibil online la www.folie-solar.ro, și vicepreședinte cofondator al ONG-ului Terra Gloria. Cu o vastă experiență (peste 10 ani) în consultanță pentru înființarea de solarii profesionale și sisteme de irigații în horticultură, Dl. Torgie este o resursă valoroasă pentru oricine este interesat de aceste domenii. Îl puteți contacta direct la numărul de telefon 0724498933 pentru mai multe informații sau consultanță.

Culturi care nu necesită foarte multă lumină sunt ideale pentru creșterea în condiții de iluminat redus, cum ar fi în interiorul solariilor cu acoperire densă sau sub panouri fotovoltaice. Iată o listă cu astfel de culturi:

  1. Salata – Preferă temperaturi mai scăzute și poate crește bine în condiții de lumină parțială.
  2. Spanacul – Este tolerabil la umbra parțială și are nevoie de mai puțină lumină comparativ cu alte legume frunzoase.
  3. Pătrunjelul – Poate crește în condiții de lumină moderată și este ideal pentru zonele cu umbra parțială.
  4. Ridichile – Se descurcă bine în condiții de lumină redusă și se dezvoltă rapid.
  5. Ceapa verde – Nu necesită multă lumină pentru a crește, fiind perfectă pentru cultivare în condiții de umbră parțială.
  6. Menta – Aceasta este foarte adaptabilă și poate crește chiar și în zone cu lumină slabă.
  7. Busuioc– Poate supraviețui în condiții de lumină redusă, deși preferă lumină mai puternică pentru cel mai bun randament.
    Cumpara online seminte de legume clic aici sau rasaduri de legume clic aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *