Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Viitorul agriculturii europene: combaterea scăderii carbonului din sol

Viitorul agriculturii europene: combaterea scăderii carbonului din sol

Articolul a fost publicat de Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene pe data de 18 martie 2025. Discută despre riscul asociat cu scăderea carbonului organic din sol pe terenurile agricole din Europa, subliniind importanța adoptării unor măsuri sustenabile pentru gestionarea acestuia. Poți citi întregul articol aici

Articolul analizează riscurile la adresa carbonului organic din sol în terenurile agricole europene. Constată că între 43 și 83 de milioane de hectare sunt la risc ridicat, reprezentând 23% până la 44% din terenurile agricole ale UE și UK. Studiul subliniază nevoia de măsuri de protecție adiționale, cum ar fi rotația culturilor îmbunătățită și agroforestieria, pentru a optimiza gestionarea carbonului. Importanța carbonului organic din sol constă în capacitatea sa de a sprijini productivitatea solului, capacitatea de retenție a apei și rezistența la perturbații. Pentru mai multe detalii, poți accesa articolul aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *